Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
12 juni 2019 in Uit & thuis

Ga je mee naar Suriname?

Als afsluiting van ons jaarthema ‘Op weg naar vrijheid’ organiseert Eva een bijzondere reis naar… Suriname! De reis vindt plaats in maart 2020. Ga je met ons mee?

Met een groep van vijftig vrouwen gaan we op reis naar een land waar vrijheid door de eeuwen een belangrijke – en kwetsbare – rol heeft gespeeld. Een land dat een smeltkroes vormt van culturen. Een land van suiker-, koffie- en cacaoplantages, die een pijnlijk stempel hebben gedrukt op de historie en de levens van de mensen nu. Nederlanders, Creolen, Javanen… elke bevolkingsgroep kwam op zijn eigen manier Suriname binnen. Sommigen vrijwillig, anderen gedwongen. Met welke vrijheids-issues hadden deze groepen te maken, en wat kunnen we van hen leren? 


Op weg naar vrijheid

Of je nu wel of niet te maken hebt met een slavernijverleden: allemaal kunnen we beperkt worden door gedachten die ons vasthouden. Die gedachten kunnen zo vertrouwd zijn geworden in ons leven, dat we ze soms niet durven los te laten. Dan zitten we vast in plichtsgetrouwheid en structuren, zoals veel slaven dit ervoeren nadat de slavernij in 1863 werd afgeschaft. Leven we volgens het principe van de ‘oudste dochter’? Of durven we geestelijke vrijheid in ons leven toe te laten en ons te laten leiden door God.


Bijbelstudies 

Tijdens deze reis gaan we ons verdiepen in een aantal hoofdstukken uit het nieuwe boek Op weg naar vrijheidvan Danielle Strickland. Lees meer over dit boek op pagina 29 & 30 van ons laatste magazineBij je reservering voor de reis, ontvang je ook dit indrukwekkende boek.

 

 

Het programma

Een aantal onderdelen van de reis: 

  • Een bezoek aan een koffie-, cacao- en suikerplantage
  • Een gezamenlijk programma in de Santa Boma-gevangenis van Paramaribo, met vrouwelijke gevangenen en hun verzorgers (op eva.eo.nl lees je een aantal bijzondere interviews)
  • Boottrip over de rivier met bezoek aan een dorp in de jungle van Suriname
  • Ontmoeting met ‘geestelijke zussen’ uit Suriname en een gezamenlijk dagprogramma 
  • Paramaribo city trip


Muzikale omlijsting 

Zangeres Pearl Joan (o.a. bekend van The Voice of Holland) zal met ons mee op reis gaan en zorgen voor muzikale omlijsting en samenzang. In Eva5 lees je haar persoonlijke verhaal.


Benieuwd naar de exacte datum, het programma van dag tot dag, de prijzen en overige details over de reis? Lees hier meer informatie. Of klik hier om te reserveren.Beeld: Ruben Timman