Eva Logo
24 mei 2018 in Lijf & leven

'Houd je niet van groente? Eet dan in elk geval broccoli'

Broccoli: de groene held in je supermarktschap. Niet alleen je immuunsysteem, ook je geestelijke gezondheid vaart er wél bij, zegt de Britse arts Rangan Chatterjee.

Dat broccoli hoog op de lijst voor een healthy lifestyle staat, wisten we al wat langer. Het beschermt tegen hart- en vaatziekten, verkleint de kans op artrose en helpt je lichaam gifstoffen te verwijderen, wat zelfs preventief helpt tegen kanker. De groente helpt bovenal je darmbacteriën gezond te houden, zegt Britse huisarts Rangan Chatterjee, bekend van de BBC, in The Daily Mail. En daarmee is het 'een echte lifesaver'. 

Tegen angst en stress

Kort samengevat: 70% van ons immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Stress heeft een enorme impact op onze darmflora. Broccoli zorgt ervoor dat de weerstand in de darmen een stevige boost krijgt. Met als gevolg dat niet alleen onze ingewanden, maar ook onze mentale gesteldheid er beter voor staat en angst en stress beter de baas kan. Tip van Chatterjee: 'Als je niet weet welke groente je wilt eten, eet dan vooral broccoli.' 

Bron: The Daily Mail