Eva Logo
23 mei 2018 in Liefde & Relatie

Jedidjah is al bijna vijf maanden spoorloos

Jedidjah (35), dochter van Joke en Bronno Mulder uit Doetinchem, is al vijf maanden van de radar verdwenen. Ze vertrok uit Apeldoorn en sindsdien is er geen teken van leven meer geweest. “Die onzekerheid is vreselijk,” zegt moeder Joke.

Jedidjah is de nieuwe naam die Judith Mulder voor zichzelf had uitgekozen, vertelt moeder Joke. In het tweede halfjaar van 2017 woonde zij op een gesloten afdeling vanwege een psychose. De behandeling was geslaagd, dus ze mocht vertrekken. Op 2 januari had Jedidjah drie afspraken staan om kamers te bezichtigen, in Arnhem en Nijmegen. Op deze afspraken is ze niet verschenen.

De familie staat voor een raadsel: het zou kunnen dat Jedidjah er bewust voor gekozen heeft om geen contact meer op te nemen, “maar we willen graag weten of ze nog leeft,” zegt moeder Joke. “Haar pinpas is sinds die tijd niet meer gebruikt. We hebben dus geen zekerheid dat ze nog leeft. Die onzekerheid is slopend.”

Het is mogelijk dat Jedidjah naar Duitsland is gegaan; volgens Bronno en Joke heeft Jedidjah altijd een fascinatie gehad voor dit land. De politie zoekt mee naar Jedidjah; ze staat op een lijst met 240 vermiste personen. Hier is ook haar signalement te vinden en kun je een tip achterlaten. 

De familie, die christen is, stelt ook gebed enorm op prijs. "Daar mogen we het van verwachten," zegt Joke. 

Bekijk hier een filmpje waarin vader Bronno en zus Eline een oproep doen.