Eva Logo
stilte stilteweek kloosterretraite
28 mei 2018 in Geloof

Neerknielen naast Hanna: doe jij mee?

In de week van zondag 3 tot en met zaterdag 9 juni wil Eva graag met jou in gebed gaan met Hanna. Deze week gaat vooraf aan Eva’s Kloosterretraite op 8 en 9 juni in Oosterhout. Elke ochtend ontvang je van ons een nieuwe overdenking, die je kunt vinden op onze website en op Facebook. Lees hier meer!

Als je van plan bent Eva's Kloosterretraite te bezoeken, dan is deelnemen aan deze stilteweek een krachtige voorbereiding. Maar ook als je Eva’s Kloosterretraite niet bezoekt, is het mooi om thuis mee te doen aan deze stilteweek. Zie het als een waardevolle manier om op te laden in de drukke periode vóór de zomervakantie. Je kunt doorhollen tot je vakantiekoffers in de auto staan, maar je kunt ook juist nu al resetten met God. Welke harstverlangens leven eigenlijk bij jou? Durf je ze te benoemen om ze nu en straks samen met God aan te pakken? Geeft het je niet veel meer rust en vrede om in eventuele drukte op te trekken met God? 

Met honderden andere Eva's 

Iedere dag leg je stukjes van je hartsverlangens bij God neer. Dat doe je in navolging van Hanna, geïnspireerd op haar gebed. We hopen dat het je helpt om in steeds meer verbinding met Hem te leven. Om je gebedsweek kracht bij te zetten, kun je overwegen om erbij te vasten. Hier kun je een artikel lezen over vasten.

De overdenkingen die je dagelijks terugvindt, bestaat uit een korte tekst en een podcast. Zo kun je kiezen welk medium voor jou het beste werkt. Uiteraard zijn de overdenkingen tijdloos en kun je de stilteweek houden wanneer je dat zelf wilt. Maar is het niet een fantastisch idee om te weten dat honderden andere Eva’s in dezelfde periode bidden en vasten? Stel je eens voor dat Hanna daar in de tempel niet alleen huilend voor Gods troon was gezakt, maar dat een andere vrouw naast haar was neergeknield? Hoe ontroerend zou dat geweest zijn? 

We wensen je een hele goede en gezegende stilteweek met Hanna toe!

Zondag 3 juni kun je hier starten met dag 1.