Eva Logo
17 mei 2018 in Geloof

Paklijst voor Opwekking: dit moet je mee hebben!

Het is weer bijna zover, Opwekking! Het weekend samen met duizenden christenen het pinksterfeest vieren. Ben jij erbij? Blijf je misschien zelfs wel overnachten? Met dit lijstje zorg je ervoor dat jij het hele weekend optimaal kan genieten.

1. Stevige tassen

Om je plekje tussen alle mensen te vinden, zal je nog een flink stuk moeten lopen. Zorg er dus voor dat je niet loopt te zwoegen met zware plastic tassen die onderweg kapotscheuren. Een rugzak waar je de zware dingen in kunt doen en stevige tassen die fijn in de hand liggen, zijn een must have. Neem geen roltas mee, want die rijden niet echt lekker door het gras…

2. Zonnebrandcrème

De weersverwachtingen voor dit weekend zien er goed uit! Het zonnetje gaat lekker schijnen tijdens Opwekking. Je zult buiten veel in de zon gaan staan, daarom is het belangrijk om je huid te beschermen. Zorg er dus voor dat je zonnebrandcrème mee hebt.

3. Gitaar

Kan jij gitaar spelen? Neem je gitaar dan zeker mee! Tijdens Opwekking zijn er vaak groepjes mensen te vinden die opwekkingen aan het spelen zijn, zou het dan niet leuk zijn als je je eigen talenten kunt laten horen? Zing vooral lekker mee als je zelf geen gitaar kan spelen.

4. Check: is je tent compleet?

Er zijn maar weinig dingen die vervelender zijn dan ontbrekende tentharingen of een verdwenen binnentent. Doe thuis even een snelle check als je van plan bent om te overnachten op de campingplaats. Zo weet je zeker dat je geen onplezierige verassingen tegenkomt. 

5. Picknickkleedje

Vergeet geen picknickkleedje mee te nemen, het terrein bestaat namelijk grotendeels uit grasvelden. Het is dus lekker als je een picknickkleedje bij de hand hebt, zodat je overal gezellig met je vriendinnen kan bijkletsen, waar je ook bent.

6. Shirt met bijbeltekst

Kom helemaal in de sfeer met een leuk shirt in het thema van opwekking. Laat aan je omgeving zien dat je God wilt prijzen! Heb je thuis geen shirt liggen waarmee dat kan? Klik dan hier voor hele gave shirts.

7. Oordoppen

Wees slim en neem een paar oordoppen mee. De muziek gaat natuurlijk heel mooi worden, maar het geluidsniveau is ook behoorlijk. Waarschijnlijk zal het allemaal wel meevallen, aangezien je niet de hele dag vooraan zult staan, maar voor de echte fanatiekeling is het toch verstandig om oordoppen op zak te hebben.

8. Blarenpleisters

Je gaat komend weekend veel staan en lopen (de afstand van het kampeerterrein naar het hoofdpodium kan zo een halfuur zijn), zorg er dus voor dat je stevige schoenen mee hebt. Bang dat je blaren oploopt? Neem een pakje blarenpleisters mee. 

9. Geld

Zorg ervoor dat je wat geld bij je hebt. Je kunt op het terrein giftshops vinden waar je hele leuke hebbedingetjes kunt halen zoals boeken, CD’s, sierraden, enzovoort. Het zou toch jammer zijn als je dan met een lege portemonnee bij de kassa staat.

Verder mag je als daggast helemaal gratis komen, maar er is wel collecte, en daarmee steun je dan weer de stichting. Het is toch wel zo fijn als je iets terug kan geven.

10. Kaarten op tafel 2

Heb jij het tweede deel van het spel 'Kaarten op tafel' thuis liggen? Neem die dan zeker mee! Kaarten op tafel 2 is een christelijk spel dat je helpt om de mensen waarmee je het speelt beter te leren kennen. Het helpt je om open te praten over hoe jouw band is met Hem. Een leuke manier om het geloof van jou en de mensen om je heen te versterken.

11. Hooikoortstabletten

Het terrein van de Opwekking is voornamelijk gras, gras en nog eens gras. Als je hooikoorts hebt is de kans dus aanwezig dat je er last van gaan krijgen. Zorg ervoor dat je niet de hele dag aan het niezen bent door een pakje hooikoortstabletten mee te nemen.

12. Powerbank

Tijdens Opwekking wil je natuurlijk leuke foto’s en video’s maken, of een live locatie delen zodat je je vrienden niet kwijtraakt. Dat vreet batterij. Neem daarom een powerbank mee, zodat je overal waar je bent je mobiel aan de oplader kan leggen. Dat is toch wel handig als je in je tent ligt of midden op het veld staat. Misschien heb je net zoals de helft van Nederland meegedaan aan de Pokémon Go rage, dus waarschijnlijk heb je vast nog wel ergens een powerbank liggen.

13. Flesjes water

We zullen vast niet de eerste zijn van wie je het hoort, maar denk eraan om voldoende water te drinken! Minimaal twee liter water, zeker als de zon toch onverwachts nog flink gaat schijnen. Koffie en thee mag ook, dus gauw inpakken, die thermoskan. 


Ben je op zondag op Opwekking? Kom dan om 14.15 uur even langs bij de Leger des Heils-tent! Daar interviewt onze Minella spreekster Danielle Strickland.