Eva Logo
16 mei 2018

Regen of zonneschijn? Dit wordt het weer tijdens Opwekking

Leg je zonnebril en zonnebrandcrème maar alvast klaar als je komend pinksterweekend naar Opwekking gaat. Tijdens de 48e editie van de pinksterconferentie belooft het namelijk warm en vrij zonnig te worden.

Voordat het mooie weer ons kikkerlandje aandoet, hebben we eerst te maken met een dip, aldus WeerOnline. Door een vrij krachtige wind in het binnenland en een krachtige wind aan de kust, afkomstig vanaf de Noordzee, voelt het vandaag frisser aan dan gisteren. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en landinwaarts komen enkele buien voor. Het wordt tussen de 16 en 23 graden.

Ook donderdag is het weer niet om over naar huis te schrijven. Met 13 tot 18 graden en een matige tot vrij krachtige noordenwind belooft het de koudste dag van de week te worden. Net zoals vandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het zuiden zal de zon zich vaker laten zien dan in het noorden. Wat wel positief is, is dat het volgens de verwachtingen in het hele land droog blijft.

Vanaf vrijdag wordt het warmer

Iedereen die vrijdag naar Biddinghuizen afreist voor Opwekking heeft geluk: vanaf vrijdag wordt het beduidend warmer in ons land. De noordwestenwind is minder krachtig dan de dag ervoor. Het wordt 15 graden in de kustgebieden tot lokaal 19 graden in het zuidoosten. Het is wisselend bewolkt met waarschijnlijk in het westen meer zonneschijn dan in het oosten. Je kan je paraplu vrijdag thuis of in je tent laten liggen, want het ziet ernaar uit dat het droog blijft.

Vanaf zaterdag gaat de temperatuur verder omhoog. Het wordt dan tussen de 18 en 20 graden. De dag begint met vrij veel wolkenvelden. In de middag klaart het op en is het dragen van een zonnebril geen overbodige luxe. Naar verwachting zal het in het grootste deel van Nederland niet regenen, alleen in het oosten kan er een buitje overtrekken. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richting.

Tijdens Pinksteren volop zon

Tijdens Pinksteren worden we getrakteerd op mooi weer. De zon schijnt dan volop en er wordt een warme lucht over Nederland geblazen. Het kwikt stijgt naar 21 tot 24 graden. Vooral in Brabant en Limburg belooft het warm te worden. Daar kan zelfs de 25 graden worden aangetikt.

Op zondag wordt het 17 tot 22 graden en op maandag 19 tot 24 graden. Op maandag kan er een bui vallen in ons land, maar in Biddinghuizen is de kans op neerslag maar tien procent die dag. Dat we in onze handjes mogen knijpen wat betreft het weer tijdens Pinksteren, blijkt uit het feit dat WeerOnline het weer zondag en maandag in Biddinghuizen het cijfer 9 geeft.

Het blijft warm

De dagen na Pinksteren blijft het met 21 tot 24 graden warm. De zon laat zich vaak zien en de kans op regen is klein.

PS Ben je op zondag op Opwekking? Neem dan even een kijkje bij de Leger des Heils-tent! Om 14.15 interviewt Minella hier Danielle Strickland.