Eva Logo
11 mei 2018

Vier generaties vrouwen over de ramp in Enschede

In het radioprogramma Zin, zout en zegen vertellen vier generaties vrouwen over het moederschap. En over de impact van de vuurwerkramp in Enschede, achttien jaar geleden.

In het radioprogramma Zin, zout en zegen komen op Moederdag maar liefst vier generaties vrouwen aan het woord, van 9 tot 90: overgrootmoeder Martina Wiltjer, oma Alien Moraal, moeder Marlies Boxem en dochter Evy Boxem. Ze vertellen over familie-overeenkomsten en verschillen, over dingen doorgeven van moeder op dochter en over geloven; iets dat elke generatie weer op zijn eigen manier doet. Evy, de jongste telg in de lijn, zoekt voor alle vrouwen een mooie bos bloemen uit. 

In deze moederdagspecial reizen we naar Enschede, naar het riante appartement van overgrootmoeder Wiltjer en bezoeken we ook de 'Krater’ in de wijk Roombeek; een monument dat herinnert aan een vreselijke ramp, vandaag 18 jaar geleden. Een ramp, die de familie Wiltjer enorm heeft doen schrikken. In het programma vertellen ze waarom...

Zin, zout en zegen wordt gepresenteerd door Yvonne Sprunken en wordt 's zondags uitgezonden van 19.00 - 20.00 uur op NPO Radio 5.  Meer informatie over het progamma vind je hier.