Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
22 juni 2018 in Uit & thuis

15 christelijke kinderkampen en tienerkampen

Wil je dat je kind een onvergetelijke zomervakantie tegemoet gaat? Maar verveelt hij of zij zich altijd stierlijk als jullie cultuur willen snuiven in Zuid-Frankrijk op een afgelegen plek? Dan is een zomerkamp perfect! Eva zet de bekendste christelijke kinderkampen en tienerkampen voor je op een rijtje.

Junior Adventure

Heeft je tiener zin om naar het buitenland te gaan? In de zomer organiseert Junior allerlei verschillende tienerkampen: samen sportief in Nederland of de Ardennen, het buitenleven in Noord Frankrijk, leren surfen in Zuid Frankrijk, klussen en kennismaken met een andere cultuur in Roemenië, bikkelen op Survival. Voor tieners vanaf de brugklas tot 18 jaar. 

Zeilkampen Gaastmeer

Zin om te leren zeilen? Ga dan mee met de GRV-zeilkampen, die plaatsvinden in het Friese Gaastmeer. Voor kinderen en tieners in de leeftijd van 9-22 jaar zijn er Ketelbinkiekampen, Jeugdkampen en Zeilinstructiekampen. 

Camps4Kids 

Een adventure camp, een beach camp, een cook camp, een cowboy girl-camp, een music & dance-camp… Tussen de rij mogelijkheden die Camps4Kids te bieden heeft, vind je vast wel iets geschikts voor je zoon of dochter. Er is zelfs een kamp waarin de kinderen zich een aantal dagen uitleven in attractiepark Duinrell in Wassenaar.

Kaleb 

Kaleb is een christelijke organisatie die allerlei activiteiten organiseert voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 26 jaar. De zomerkampen bestaan al ruim vijftig jaar en vinden plaats op Schiermonnikoog. Inmiddels is Kaleb een landelijke organisatie met ruim 100 vrijwilligers en diverse activiteiten zoals reizen, kampen en weekenden.Het doel van stichting Kaleb: “Kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-26 jaar te vertellen van de Here Jezus Christus, ze tot Hem leiden ze op te bouwen in het geloof en ze te leren verantwoordelijkheid te nemen door zich in te zetten in het Koninkrijk van God.”

Stichting Onvergetelijke Zomerkampen

Bij Stichting Onvergetelijke Zomerkampen gaan de kinderen uiteen in kleine groepjes van acht kinderen. ’s Ochtends wordt besteed aan christelijke thema’s en ’s middags is er tijd voor sport en spel. De kampen vinden plaats in Otterlo. Naast de kinder- en tienerkampen is er een apart brugkamp en voor de oudste tieners is er een topkamp in Kroatië.

HGJB zomerkampen

Bij HGJB kun je kiezen of je kind naar een sportkamp wil, een paardrijkamp, een boomhutvakantie - of ga voor de andere opties. Dus én een kamp waarbij je kan praten over het geloof én je een thema kan kiezen wat bij je kind past.

YOY 

YOY organiseert in 3 zomerweken 9 kampen, in de leeftijd van groep 4 tot en met het voortgezet onderwijs, steeds met een bijbels thema. Er is ook een Crea-kamp, en een kamp voor kinderen met ASS, ADHD en orthopedagogische en psychische noden. De kampen vinden plaats in Nunspeet en Wekerom. 

Oase 

Speurtochten, zwemmen, kampvuur, zingen en nadenken over de Bijbel: dat zijn de ingrediënten van de Oase-kampen. De kampen vinden plaats in de bossen bij Doetinchem. Er zijn aparte kampen voor meisjes en voor jongens, maar ook gemengde kampen. 

Chakika, Outdoor, Zwalk & Rival

Deze kampen gaan uit van CWJ, de jeugdorganisatie van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland. Chakika is voor kinderen in de basisschoolleeftijd en vindt plaats in Driebergen. Zwalk is een zeilkamp voor tieners van 13-15 in Elburg, Outdoor de stoere variant in dezelfde leeftijd, op de Utrechtse Heuvelrug. Voor 16-19-jarigen is er het Rival-kamp: zeilen vanaf de Rival, een varend kamphuis op de Friese meren. “In de kampen maken we bewust ruimte voor het beleven van het geloof, God, Jezus Christus en de heilige Geest. We zien vaak dat deze verwachting verrassend wordt beantwoord,” staat op de website. Het motto: “Hij kwam voor mij, wij gaan voor hem.”

Wegwijzerkampen

De stichting Wegwijzerkampen is ontstaan in 2014 na een fusie tussen de stichting Young Eagles Kampen (ook wel: YEK Kampen) en de stichting Wegwijzerkampen. De kampen vallen onder Deputaten Kerkjeugd en Onderwijs van de Christelijke Gereformeerde Kerk.De stichting organiseertchristelijke en tienerkampen die plaatsvinden in Zelhem, Hummelo en Ermelo. In het programma voor tieners zitten onder andere workshops. Tijdens de kampen van de afgelopen jaren waren dat onder andere identiteit, een karaktertest, zelfverdediging of over de vraag wat in relaties belangrijk is.

Gave-kampen

Een bijzonder kamp, waarin vluchtelingenjongeren en Nederlandse jongeren elkaar ontmoeten en een week lang leuke dingen doen, samen sporten en leren over het christelijk geloof. De kampen worden georganiseerd door Stichting Gave, een stichting die hulp biedt aan vluchtelingen in Nederland. De kampen vinden plaats in Lunteren en Ermelo. 

Stevki

Stichting Evangelische Kinderkampen (Stevki) vindt zijn oorsprong in de Pinkster Jeugd Beweging en bestaat sinds 2005. De kampen vinden plaats op Ameland. Het programma: iedere morgen een Bijbelvertelling met nagesprek of werkje,iedere middag: sport en spel, zoals speurtocht, zwemmen enz. En elke avondeen leuk programma met o.a. kampvuur.

Vast en Zeker Kampen

Vast en Zeker organiseert aparte kampen voor jongens en aparte kampen voor meisjes, in de leeftijd van 10-12 en 13-17 jaar. De Bijbel staat centraal. Daarnaast zijn er sportcompetities, bosspelen, zingen en creativiteit. Voor tieners ouder dan 17 zijn er Roots-weekenden. De kampen vinden plaats in Laag-Soeren. 

Aktieradius

Aktieradius (de Jeugdwerkafdeling van Stichting Het Morgenrood) organiseert christelijke kinderkampen (8-12 jaar), juniorenkampen (12-15 jaar) en jeugdkampen (15-20 jaar). In 2018 vindt het kinderkamp plaats in Wijlre (thema: ‘Beestenboel’) het juniorenkamp in Ransdaal en de jeugdweek in de Belgische Ardennen. Voor de laatste is inmiddels een wachtlijst. 

Jozua

Kinderkampen met bijbelverhalen, knutselen, zingen, vossenjacht en zwemmen. En tienerkampen met bijbelstudie, zingen, nachtspel, survival en een Tienerboek of Records. Dat organiseert Stichting Jozua, die inmiddels 40 jaar bestaat. De kampen vinden in 2018 plaats in Putten, van 21 t/m 27 juli. 

Kamp gemist in dit rijtje? Geef het aan ons door!