
5 zomerse salades

1. Kip-mangosalade
Ingrediënten:
- 200 g eikenbladslamelange
- 250 g sojabonen
- 300 g mais in blik
- 2 verse mango's
- 400 g gerookte kipfiletplakjes
- 6 el yoghurtdressing met kruiden
Snijd de mango in blokjes. Gebruik de sla als basis en meng daar de mango, sojabonen, maïs en gerookte kip mee. Doe daar de yoghurtdressing bij en meng door elkaar.

2. Thaise komkommersalade
Ingrediënten:
- 60 ml rijstazijn
- 1 ½ el suiker
- paar drupjes sesamolie
- snufje chilivlokken
- snuf zout
- twee komkommers
- 1 bosui
- 30 g gehakte pinda’s
Meng de rijstazijn in een aparte kom met de suiker, sesamolie, chilivlokken en het zout en maak er een dressing van. Schil de komkommers, snij ze in plakjes en doe ze in een andere kom. Snijd de bosui in ringetjes en doe deze samen met de gehakte pinda’s en de dressing bij de komkommer. Meng het geheel door elkaar.

3. Macaronisalade met tonijn
Ingrediënten:
- 1 zak pasta (bijvoorbeeld fusilli tricolori)
- 2 blikjes tonijn in olijfolie
- potje olijven
- potje zongedroogde tomaten
- 1 paprika
- halve komkommer
- 150 g mais in blik
- 100 g fetablokjes
- 4 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 tl Italiaanse kruiden
- peper
Kook de pasta en laat hem afkoelen. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes, de komkommer en de paprika in stukjes. Halveer de olijven. Meng in een aparte kom de dressing door een grote scheut olijfolie in de kom te doen en de mosterd, de Italiaanse kruiden en een beetje peper naar smaak daaraan toe te voegen. Doe de pasta in een kom en voeg daar de tomaatjes, de komkommer, de paprika, de olijven, de fetablokjes, de mais en de tonijn en de dressing aan toe. Meng het geheel door elkaar.

4. Perzik, feta en pecansalade
Ingrediënten:
- een zak sla naar keuze
- 2 perziken
- 60 g fetablokjes
- 75 g pecannoten
- 20 g rode ui
- 4 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl honing
- peper
Snijd de perziken in partjes en snipper de ui. Meng in een aparte kom de olijfolie, witte wijnazijn, honing en peper naar smaak. In een andere kom doe je de sla en deze meng je met de perzik, fetablokjes, hele pecannoten, ui en de dressing.

5. Spinazie, kip en aardbeiensalade
Ingrediënten:
- zakje croutons
- 150 g gerookte kipfilet
- 250 g verse aardbeien
- 2 eetrijpe avocado's
- 200 g verse spinazie
- 150 g fetablokjes
- 2 el witte balsamicoazijn
- scheut olijfolie
- peper en zout
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en snijd de avocado in reepjes. Voeg in een kom de spinazie, de croutons, de kipfilet, de aardbeien, de avocado en de fetablokjes toe en meng. Doe de balsamicoazijn en de olijfolie daarbij en breng op smaak met peper en eventueel met zout. Meng door elkaar.