Eva Logo
28 juni 2018 in Uit & thuis

5 zomerse salades

Als de zon stralend aan de hemel staat, heb je geen zin om lang in een warme keuken te staan. Een lekker makkelijke, koude salade is precies wat je nodig hebt. Licht, fris en fruitig: dat omschrijft deze salades het beste.
zomerse salades

1. Kip-mangosalade

Ingrediënten:

 • 200 g eikenbladslamelange
 • 250 g sojabonen
 • 300 g mais in blik
 • 2 verse mango's
 • 400 g gerookte kipfiletplakjes
 • 6 el yoghurtdressing met kruiden

Snijd de mango in blokjes. Gebruik de sla als basis en meng daar de mango, sojabonen, maïs  en gerookte kip mee. Doe daar de yoghurtdressing bij en meng door elkaar.

zomerse salades

2. Thaise komkommersalade

Ingrediënten:

 • 60 ml rijstazijn
 • 1 ½ el suiker
 • paar drupjes sesamolie
 • snufje chilivlokken
 • snuf zout
 • twee komkommers
 • 1 bosui
 • 30 g gehakte pinda’s

Meng de rijstazijn in een aparte kom met de suiker, sesamolie, chilivlokken en het zout en maak er een dressing van. Schil de komkommers, snij ze in plakjes en doe ze in een andere kom. Snijd de bosui in ringetjes en doe deze samen met de gehakte pinda’s en de dressing bij de komkommer. Meng het geheel door elkaar.

zomerse salades

3. Macaronisalade met tonijn

Ingrediënten:

 • 1 zak pasta (bijvoorbeeld fusilli tricolori)
 • 2 blikjes tonijn in olijfolie
 • potje olijven
 • potje zongedroogde tomaten
 • 1 paprika
 • halve komkommer
 • 150 g mais in blik
 • 100 g fetablokjes
 • 4 el olijfolie
 • 1 el mosterd
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • peper

Kook de pasta en laat hem afkoelen. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes, de komkommer en de paprika in stukjes. Halveer de olijven. Meng in een aparte kom de dressing door een grote scheut olijfolie in de kom te doen en de mosterd, de Italiaanse kruiden en een beetje peper naar smaak daaraan toe te voegen. Doe de pasta in een kom en voeg daar de tomaatjes, de komkommer, de paprika, de olijven, de fetablokjes, de mais en de tonijn en de dressing aan toe. Meng het geheel door elkaar.

zomerse salades

4. Perzik, feta en pecansalade

Ingrediënten:

 • een zak sla naar keuze
 • 2 perziken
 • 60 g fetablokjes
 • 75 g pecannoten
 • 20 g rode ui
 • 4 el olijfolie
 • 2 el witte wijnazijn
 • 1 tl honing
 • peper

Snijd de perziken in partjes en snipper de ui. Meng in een aparte kom de olijfolie, witte wijnazijn, honing en peper naar smaak. In een andere kom doe je de sla en deze meng je met de perzik, fetablokjes, hele pecannoten, ui en de dressing.

zomerse salades

5. Spinazie, kip en aardbeiensalade

Ingrediënten:

 • zakje croutons
 • 150 g gerookte kipfilet
 • 250 g verse aardbeien
 • 2 eetrijpe avocado's
 • 200 g verse spinazie
 • 150 g fetablokjes
 • 2 el witte balsamicoazijn
 • scheut olijfolie
 • peper en zout

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en snijd de avocado in reepjes. Voeg in een kom de spinazie, de croutons, de kipfilet, de aardbeien, de avocado en de fetablokjes toe en meng. Doe de balsamicoazijn en de olijfolie daarbij en breng op smaak met peper en eventueel met zout. Meng door elkaar.