Eva Logo
11 juli 2018 in Liefde & Relatie

Annemieke Buwalda: 'Onze guilty pleasure? Dartwedstrijden!'

Wie is nou de vrouw die Matthijn Buwalda door dik en dun steunt en het gezin draaiende houdt? Annemieke: "We hebben bijna al onze ruzies in ons eerste jaar gehad. Nu komt het haast nooit meer voor."

Annemieke (33) is al meer dan 10 jaar met Matthijn Buwalda getrouwd. Ze heeft een hectisch leven met een gezin van drie kinderen, werkt drie dagen in de week bij Compassion en heeft een partner die vaak op avonden en in weekenden weg is.  
“Ik ben opgegroeid in Dronten, in de Flevopolder, maar ging op mijn achttiende aan de Vrije Universiteit Amsterdam studeren. Daar volgde ik de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie. In Dronten ontstond er een vriendenkring vanuit een wekelijkse gebedsgroep. We waren met zo’n twintig man, maar iedereen was op zijn eigen manier op zoek naar het geloof. Eén van de jongens was een gezamenlijke vriend van Matthijn en mij. Op die manier leerden we elkaar kennen. We keken allebei de kat uit de boom en zochten online contact via MSN Messenger. Al snel merkten we dat we een goede klik hadden. We hadden serieuze gesprekken en konden goed discussiëren. Het heeft een paar maanden geduurd, voordat onze relatie serieus werd. Maar we wisten dat we met elkaar verder wilden.”

Verloving na kaakchirurg

“Omdat we zo goed kunnen discussiëren, vroegen vrienden en familie zich soms af of het wel goed ging. Maar we hebben bijna al onze ruzies in ons eerste jaar gehad. Nu komt het haast nooit meer voor. We zijn gelukkig getrouwd. Ik kan me het huwelijksaanzoek van Matthijn nog goed herinneren. Het was gepland op de dag dat we één jaar verkering hadden. Die dag daarvoor moest ik naar de kaakchirurg en mijn verstandkies was verwijderd. Op onze verlovingsdag heb ik de hele dag met een dikke wang gelopen, je ziet het zelfs nog op de foto’s. Maar Matthijn vond me nog steeds leuk met een dikke wang, dus dan zit het wel goed hè?”

Trots

“Onze trouwerij was prachtig. We trouwden best jong, we waren 22 en 23 jaar. Maar het was voor ons de laatste stap om elkaar trouw te beloven. Dat vond ik het mooiste aan onze bruiloft. Niet de jurk, niet het feest, maar de symbolische waarde. Nu mag iedereen weten dat we bij elkaar horen. Vijf maanden nadat we getrouwd waren, zette Matthijn zijn Rechtenstudie stop. Hij ging helemaal voor de muziek. Soms is het lastig plannen, maar ik ben niets anders gewend. Dit is zijn passie en ik ben zo ontzettend trots op hem.”

Karaktertrekken

“Matthijn en ik vullen elkaar goed aan. Hij is proactief, ik ben reactiever. Hij is trouw en toegewijd en wil een goede vader zijn. Hij is creatief en daarom zit zijn hoofd soms te vol. Dat kan lastig zijn als je een gezin met drie jonge kinderen hebt. Ik denk dat Matthijn mij omschrijft als geduldig en genadevol. En ik hoop dat hij me ook liefdevol en betrokken vindt. Daarnaast wil ik altijd de hele wereld redden en duurzaam leven. Matthijn gaat daar makkelijk in mee. Soms kijkt hij me wel even aan van: ‘Is dit de volgende hype?’ maar daarna vindt hij het prima.”

Guilty pleasure

“Ik geniet ontzettend van ons gezin. Ik wilde altijd al moeder worden. Maar een momentje alleen is heerlijk. We gaan soms naar de sauna, uit eten of kijken sport op tv. Onze guilty pleasure is dat we af en toe dartwedstrijden kijken. Verstand op nul en kijken naar vaak wat forse mannen die met een pijltje naar een bord gooien. Ook volgen we Wie is de Mol op de voet. Als Matthijn er op zaterdagavond niet is, nemen we het programma op en kijken we het later terug. Waar ik van droom, is om samen oud en rimpelig te worden. En dat we met een goed glas wijn mogen genieten van onze kinderen, en misschien wel kleinkinderen, om ons heen.”