Eva Logo
28 juni 2018 in Geloof

Bijbelstudie op vakantie? Deze Bijbelapps zijn handig

Heerlijk, even eruit en op vakantie gaan. Je hebt nu meer tijd voor rust en om tot God te komen. Maar er is in je koffer vast niet ruimte voor tientallen boeken, Bijbels en Bijbelstudieboeken. Gelukkig zijn er hele fijne apps voor Bijbelstudies. Wij verzamelden de meest handige Bijbelapps voor je.

EO Bijbel Open

In het rijtje van goede Bijbelapps kan de app van de EO natuurlijk niet ontbreken. In deze app is niet alleen de hele Bijbel te vinden, maar kun je ook elke dag een videomeditatie met Ds. Arie van der Veer zien. Ook kun je elke dag een korte Bijbelse overdenking lezen en een prachtig lied van Nederland Zingt luisteren.

Women’s Bible Study

Een Bijbelstudieapp speciaal voor vrouwen, dat is toch fantastisch? Deze app helpt jou om je geloof toe te passen in de dingen waar je in het dagelijks leven mee te maken hebt als vrouw. Wat wel goed is om te weten, is dat deze app in het Engels is. Maar dan kun je meteen je Engelse skills verbeteren ;-).

Bible+ van Olive Tree

Ook deze app is in het Engels, maar heeft wel een hele handige functie. Je kunt namelijk met twee schermen naast elkaar Bijbellezen. Zo kun je bijvoorbeeld op de ene helft de Bijbel projecteren en op de andere helft je studieaantekeningen erbij houden. Ook kun je op deze manier twee verschillende Bijbelvertalingen naast elkaar zien.

She reads truth

Deze app is een online community voor vrouwen die samen de Bijbel willen lezen. Hoogtepunt hiervan is toch echt wel dat je kunt chatten met andere vrouwen en dat je Bijbeltekstplaatjes met elkaar kunt delen. Zo kun je ook nog je telefoonachtergrond opleuken!

Studie Bijbel app

Je kunt met deze app ook luisteren naar de Bijbel door middel van een audiofunctie. Superhandig om als podcast te gebruiken en je vindt in deze app ook commentaar van Matthew Henry (vertaald naar het Nederlands). Ook handig: de Bijbel is offline ook beschikbaar. Dus mocht je weinig bereik hebben op je vakantiebestemming, dan hoeft dat niet je Bijbelstudies in te weg te staan!

De Bijbel App voor kinderen

Van deze app worden je kinderen vast heel blij. Met leuke interacties, animaties en mooie afbeeldingen moedigt de app kinderen echt aan om elke keer de app weer te gebruiken. Zo gaat de Bijbel ook voor je kinderen spreken en hebben ze wat te doen als ze zich vervelen op vakantie.