Eva Logo
4 juni 2018

Deel jij jouw hartsverlangens met God?

In de eerste week van juni, in aanloop tot Eva's Kloosterretraite, leggen we iedere dag stukjes van onze hartsverlangens bij God neer. In navolging van Hanna, geïnspireerd op haar gebed. Doe je mee? Je kunt de overdenking zowel in tekst- als in podcastvorm beluisteren. De podcast vind je onderaan.

Dag 2: hartsverlangen

Licht

Steek een mooie kaars aan 

Luister

'Find You on my knees' van Kari Jobe (scroll even naar onderen voor de videoclip)

Lees

1 Samuël 1:1 - 2:11.
Kerntekst: ‘Ze [Hanna] bad namelijk in stilte: haar lippen bewogen wel, maar haar stem was niet te horen. Daarom dacht Eli dat ze dronken was’ (1 Samuël 1:13)

 

Eerste reflectiemoment

Ons hart is de plek waar al onze emoties en verlangens zijn. Soms kunnen de emoties en verlangens die ons hart ervaart ons overspoelen: de angst slaat op ons hart, bezorgdheid neemt de overhand of verlangens naar verbondenheid veroorzaken gevoelens van diepe eenzaamheid. Wat zijn emoties en verlangens die op dit moment in jouw hart leven? Deel je jouw hartsverlangens met iemand anders? Deel je jouw hartsverlangens met God? Welk hartsverlangen leeft er op dit moment in je hart, maar heb je nog niet bij God neergelegd?

Stil

Wees een minuut stil en breng je gedachten bij God

Lees nogmaals de kerntekst:

‘Ze [Hanna] bad namelijk in stilte: haar lippen bewogen wel, maar haar stem was niet te horen. Daarom dacht Eli dat ze dronken was’ (1 Samuël 1:13)

 

Tweede reflectiemoment

God is een goede God die hoort naar de roep van Zijn kinderen. God wil niets liever dan dat je jouw hartsverlangens bij Hem brengt: ‘U mag uw zorgen op Hem afwentelen, want u ligt Hem na aan het hart’ (1 Petrus 5:7)  Welk hartsverlangen kun je nog neerleggen bij God? Neem de tijd om je emoties bij God te brengen.

 

Bid

hardop het volgende gebed aan de hand van Psalm 116:1-2

U, Heer, heb ik lief,

U hoort mijn stem, mijn smeken,

U luistert naar mij,

ik roep U aan, mijn leven lang.

 

Beluister hier het lied 'Find you on my knees':

Kari Jobe: Find You On My Knees (Official Lyric Video)

Luister de podcast!

Klik hier om de podcast via Soundcloud te luisteren.

Of luister hier via Itunes.