Eva Logo
5 juni 2018

Durf jij je hart bij God uit te storten?

In de eerste week van juni, in aanloop tot Eva's Kloosterretraite, leggen we iedere dag stukjes van onze hartsverlangens bij God neer. In navolging van Hanna, geïnspireerd op haar gebed. Doe je mee? Je kunt de overdenking zowel in tekst- als in podcastvorm beluisteren. De podcast vind je onderaan.

Dag 3 · Uitstorten, overgave

Licht

Steek een mooie kaars aan

Luister

Here’s my heart, LORD van I AM THEY 

Lees

1 Samuel 1:1 - 2:11
Kerntekst: ‘(…) Nee, ik ga gebukt onder een zwaar verdriet en stort mijn hart uit bij de Heer’ - 1 Samuël 1:15

 

Eerste reflectiemoment

Het uiten van ons hartsverlangen heeft twee aspecten. Het eerste aspect is delen. Dit hebben we gisteren bewust gedaan. Het tweede aspect is overgave en loslaten. Het vraagt dat we iemand anders durven te vertrouwen  en ons hart durven uit te storten, ongeacht wat de uitkomst is. Durf jij je hart bij God uit te storten en Hem te vertrouwen? Vertrouw je God? Hoe stort jij je hart uit bij God? Voelt je hart dan nog zwaar?

Stil

Wees een minuut stil en breng je gedachten bij God

Lees nogmaals de kerntekst: ‘(…) Nee, ik ga gebukt onder een zwaar verdriet en stort mijn hart uit bij de Heer’ - 1 Samuël 1:15
 

Tweede reflectiemoment

God wil dat we Hem de mooie, maar ook de verdrietige dingen van ons leven geven. Het moeilijkste van overgeven is loslaten. Ken jij momenten waarop je jouw hart bij God uitstortte en daarna voelde dat je kon loslaten? Hanna wist dat ze haar hele hart kon uitstorten bij de Ene. Wat heb je nodig om je hart bij Hem uit te storten? Zijn er momenten in je leven geweest waarop je jouw hart bij Hem uitstortte en Zijn nabijheid mocht ervaren? Heb je God daarvoor bedankt?

Bid

hardop het volgende gebed aan de hand van Psalm 62:9

Op U vertrouw ik, Vader, altijd.

Ik open voor U mijn hart,

U bent mijn schuilplaats.

 

Beluister hier het lied 'Here's my heart, Lord':

I AM THEY - Here's My Heart: Song Sessions

Luister de Podcast!

Klik hier om via Itunes te luisteren.

Of klik hier om via RSS te luisteren.

Is de Soundcloud player niet zichtbaar? Check of je de cookies hebt geaccepteerd of klik hier voor de link naar soundcloud.