Eva Logo
27 juni 2018 in Getuigenissen

Een gezegend mens

Astrid heeft kanker, en voelt zich verre van gezegend. En dan vraagt God haar om het gebed van Jabes te bidden.

Een gezegend mens. Zo voelde ik mij absoluut niet, toen ik kanker had en heel beroerd met een chemokuur op de bank kwam te zitten. Elke dag was ik gewoon om het gebed van Jabes te bidden (1 Kronieken 4:10). Gewoon thuis of op de fiets naar school. Maar nu kon ik het niet meer. Ik voelde mij niet gezegend en was boos. En of ik nu boos, blij of verdrietig ben, ik weet waar ik dan naartoe moet. Zo vertelde ik dit ook aan mijn hemelse Vader. Daarna kwam de gedachte in mij op: ‘Dank Mij er maar voor.’ Ik begreep niet waar die gedachte vandaan kwam. Moest ik het gebed van Jabes dankend tegen God zeggen? Help! Dat kon echt niet! Moest ik zeggen: ‘Dank U, dat U mij overvloedig zegent?’ Echt niet! Dat voelde echt niet zo. Alles in mij kwam in opstand.

'Ik perste het gebed eruit'

Maar… als deze gedachte nou eens van God kwam. Ik heb toch ook gezegd tegen Hem hoe ik mij voelde. Dan mag je antwoord terug verwachten, op welke manier dan ook. Stel dat deze gedachte van God komt, dan wil ik Hem gehoorzamen. Ik zei tegen God: ‘Goed, ik wil dit twee weken doen’ (het gebed van Jabes dankend zeggen tegen God).

Dit heb ik gedaan. Ik perste het eruit. Ik kon het alleen met mijn hoofd, niet met mijn hart. Maar gaandeweg de twee weken daalden de woorden van mijn hoofd naar mijn hart. Heel wonderlijk! Ik kon toen zien en ervaren dat ik wel degelijk gezegend was. Dat Gods hand op mij was.

De zegen zit hem niet in de voorspoed en dat alles voor de wind gaat, maar in hoe je omgaat met de problemen en tegenspoed die op je pad komen. Hij geeft je kracht en wijsheid. Ik werd helemaal warm van zoveel nieuwe inzichten. God is groter dan onze problemen.

Ik voelde mij een gezegend mens.

Astrid ’t Hart-Noordzij

 

Dit getuigenis komt uit het boekje Vol van Verhalen, waarin Susanne Versloot-Vermeulen en Yvonne Bastmeijer-Blonk allerlei bemoedigende getuigenissen hebben verzameld. In het programma EO-live vertellen zij er meer over op zaterdag 11 augustus, tussen 19.00 uur en 22.00 uur. Kijk hier voor meer informatie over de radio-uitzending. Meer informatie over het boekje vind je hier.