Eva Logo
20 juni 2018 in Hoofd & hart

Gerjanne kijkt na een burn-out opnieuw in de spiegel

Start! Dat is de titel van de workshop van Marjon Lutke, waar je leert hoe je oude patronen en belemmerende gedachten kunt loslaten en een start maakt met een energiek en positief leven. Gerjanne Meijers ging het doen, en ontdekte dat een verandering al ’s ochtends in de spiegel begint.

Het is zaterdag 27 januari. Terwijl het buiten nog koud is en de zon haar warme stralen nog niet heeft laten zien, stap ik in de trein naar Zaandam. Ik vind mijn weg naar BIND, een klein sfeervol huisje op een verder nog leeg industrieterrein. Bij binnenkomst komt warmte ons tegemoet. We worden vriendelijk ontvangen door Marion en Wilma. Marion is coach en zal de workshop leiden. Wilma is het organiserende type, zij zal Marion ondersteunen tijdens de vragenrondes.

Opnieuw naar jezelf kijken

Langzaam druppelen de vrouwen die meedoen aan de workshop binnen. De verschillende gezichten vertellen ieder een eigen verhaal. Spanning, blijdschap, verlegenheid, maar bovenal verwachting. Allemaal verschillend, maar allemaal met een diep verlangen om een stap te nemen. Een stap richting een positief en doelgericht leven.

Met Marjon als begeleiding worden we uitgedaagd om opnieuw naar onszelf te kijken. De sfeer ervaar ik al meteen als heel fijn: ontspannen, kwetsbaar en bemoedigend. Iedereen deelt een stukje van haar verhaal en hoe ze bij deze workshop is gekomen. Ook delen we met elkaar onze doelen van deze dag. We beginnen de dag goed, namelijk bij God. Samen met elkaar en met Hem gaan we onze uitdaging aan om een stap te zetten naar een vol leven.

Bang na mijn burn-out

Ik schrijf mijn doel van de dag in het boekje dat we gekregen hebben: ‘Mijn doel is om angst aan de kant te zetten en mijn hart te volgen.’ Na mijn burn-out voel ik soms de angst dat ik voor sommige grote uitdagingen nog niet klaar ben, dan ben ik bang om terug te vallen in vermoeidheid en een vol hoofd. Maar dit houdt me soms tegen om mijn dromen achterna te gaan.

Na het maken van koppels gaan we uit elkaar om samen door te praten over onze obstakels. Ik vind het bijzonder om te zien hoe mijn buddy en ik herkenning vinden in elkaar. Zij zit nu thuis door oververmoeidheid, ik ben net een jaartje weer op weg. We kunnen op een fijne manier met elkaar praten, we begrijpen elkaars struggles. Samen met de theorie en vragen van Marion en Wilma komen we steeds een stukje dichter bij onszelf.

Je kan het!

Ik kom er gaandeweg achter dat wat me tegenhoudt om achter mijn dromen aan te rennen, in mijn eigen hoofd zit. Het stemmetje dat zegt dat ik niet goed genoeg ben, dat ik harder mijn best moet doen of dat ik me aanstel, dat staat in de weg. Door erover te praten met mijn buddy ontdek ik wat er nodig is om de gedachten om te draaien.

Aan het eind van de dag stap ik moe en tevreden weer in de trein naar huis. Ik ben geprikkeld om meer in mijn kracht te gaan staan. In mijn boekje staat nu nog een doel geschreven: ‘Mezelf elke dag in de spiegel toespreken met de woorden: je kan het!’ en in iets kleinere lettertjes: ‘Over twee jaar een eigen bedrijf hebben.’ Die laatste is nog wel een stukje uit mijn comfort zone, maar met die eerste ga ik morgen alvast beginnen.

De workshop ‘START’ werd aangeboden door Marion Lutke en Wilma Kruithof, opzetters van ‘Ga het doen’. Deze organisatie wil je helpen je talent te vinden, mogelijkheden te ontdekken en een voluit leven te leven. Ter ere van het 20-jarige bestaan van Eva mochten wij bij deze unieke eendaagse training aanwezig zijn. Meer informatie over ‘Ga het doen’ vind je hier.