Eva Logo
25 juni 2018 in Geloof

Gezocht: verhalen voor nieuw EO-tv-programma

Heeft de Bijbel op een bijzondere manier invloed gehad op jouw leven? Dan is de redactie van 'De Grootste Bijbel van Nederland' naar jou op zoek!

Voor ‘De Grootste Bijbel van Nederland’, een eenmalige tv-special op NPO1 over 400 jaar bijbel in de Nederlandse taal, zoeken we diverse verhalen waarbij een Bijbelverhaal of Bijbeltekst een cruciale, levensbepalende rol speelt of heeft gespeeld. Het opgeven van een carrière, uit je comfortzone stappen, een verandering op persoonlijk vlak, of de eye-opener die nodig was?

Onderweg met de ‘bijbeltruck’ door Nederland ontdekt Bert van Leeuwen dat de bijbel vandaag de dag nog steeds van grote invloed is en mensen in beweging brengt.

We horen je/uw verhaal graag! Mail naar: jesseke@eo.nl 

 

Informatie over het programma

Op 14 november 2018 zenden we eenmalige tv-special uit (65 min) op NPO1, namelijk: ‘De Grootste Bijbel van Nederland.’ Het is dan 400 (!) jaar geleden dat het startsein werd gegeven voor de vertaling van de bijbel in het Nederlands, wat resulteerde in de Statenbijbel. Bert van Leeuwen gaat met een ‘de bijbeltruck’ het land door om verhalen te verzamelen over wat deze Bijbel ons gebracht heeft in die 400 jaar. In kunst, cultuur en taal, maar zeker ook voor mensen persoonlijk. Ook zullen we het land doorgaan met kleine evenementjes met BN’ers die iets vertellen/zingen over hun favoriete Bijbelverhaal. Kortom: een evenement-achtig programma rondom de bijbel.