Eva Logo
1 juni 2018 in Hoofd & hart

'Mijn vader ging jarenlang vreemd'

Wat als de persoon die je het meest vertrouwt, een dubbelleven blijkt te hebben? Rebecca’s vader had jarenlang een minnares. Rebecca: “Toen hij dat opbiechtte, was ik in shock.”

“Mijn jeugd was niet typisch. Toen ik nog heel jong was, werd mijn moeder ziek. Ze had veel pijn, lag vaak op bed en kon niet alles zelf. Mijn vader deed veel en ook vrienden hielpen. Onze overbuurvrouw bracht ons naar school. Verder we waren een normaal, liefdevol gezin. Het huwelijk van mijn vader en moeder leek goed, ze hadden altijd lol samen."

"Mijn zusje was een moederskindje, ik meer een vaderskindje. Het was echt een dingetje wanneer hij ’s avonds thuiskwam; daar keek ik altijd naar uit. Op zondag gingen we naar de kerk, in jurkjes die mijn oma had gemaakt. Ons gezin was heel actief: in het muziekteam, bij de kinderdiensten, voor de crèche. Mijn vader preekte zelfs af en toe. Ik vond de kerk fijn, ook al was ik kritisch.”

Minnares

“Op een avond zat ik Say yes to the dress te kijken. Net voor het moment van de onthulling – wanneer je dé bruidsjurk ziet – zette mijn vader de televisie uit. Ik was boos en zei: ‘Pap, zet de tv weer aan!’ Waarop hij zei: ‘Ik moet je iets vertellen.’ Hij huilde. Dat gebeurde nooit, dus wist ik dat het goed mis was. In een paar zinnen vertelde mijn vader dat hij de afgelopen zeven jaar een minnares had gehad. De dominee kwam meteen langs, veel familieleden ook. Ik weet niet eens of ik heb gehuild. Ik was in shock. Ik wist dat mijn hele leven ging veranderen, maar nog niet precies hoe. Diezelfde avond nog pakte mijn vader zijn tas in en was hij weg.”

Lees hier het complete artikel bij onze collega's van BEAM!