Eva Logo
2 augustus 2018 in Uit & thuis

Mijn vakantieliefde: driedubbele verkering

In juli 1989 ging Aline op een tiendaagse HGJB-reis naar Denemarken met haar zusje en twee vriendinnen uit Waddinxveen. Daar kwamen ze haar man Evert en zijn vrienden tegen, met een driedubbele verkering tot gevolg.

“Toen mijn zusje, mijn vriendinnen en ik aankwamen bij het HGJB-kantoor in Bilthoven viel ons oog op vier Puttense jongens. Zij droegen allemaal een roze broek, een geel T-shirt en een zonnebril. Op het T-shirt stond de tekst in Puttens dialect: ’t kan zat arger.’ We vonden het een leuke groep jongens en zochten contact met hen in de bus naar Denemarken. Ik had gelijk al een oogje op Evert. Een paar dagen later, op 15 juli 1989, kregen we verkering.”

Drie stelletjes

“Tijdens de vakantie kreeg één van mijn vriendinnen en mijn zusje ook verkering. Zij kregen verkering met vrienden van Evert. Ondanks dat we verkering hadden, brachten wij veel tijd samen door met de groep. Wij kenden veel mensen uit de groep en dat maakte het erg gezellig. We deden van allerlei leuke dingen, zoals zwemmen, sporten, fietsen, gezellig praten en gekke dingen doen.”

“Mijn man en ik hebben verkering gehouden, maar de andere relaties gingen uit. Na drie jaar en negen maanden zijn Evert en ik met elkaar getrouwd. Inmiddels al 25 jaar!”

Herinneringen aan de reis

“Soms denken we nog wel terug aan de reis. Pas op ons 25-jarig huwelijksfeest bijvoorbeeld. Toen kwamen onze vrienden weer met de foto’s van de reis. We werden herinnerd aan de grapjes van toen. De vrienden van toen zijn nog steeds onze vrienden, dus die zien we nog regelmatig. Die maken nog weleens een geintje over de reis, dus het komt heel af en toe nog weleens ter sprake.”

Andere reizen

“De eerste jaren hebben we nog wel veel reizen samen gemaakt, maar niet meer met de HGJB. We gingen toen op vakantie met een vriend van Evert, die ook mee was naar Denemarken, en zijn vriendin. Dat zijn nog steeds goede vrienden van ons.

Tegenwoordig gaan we niet echt vaak meer op vakantie, want we hebben een boerderij en dat maakt het een beetje lastig.”

Tekst: Liza Vroling