Eva Logo
21 juni 2018 in Uit & thuis

Sign of the Times: nieuwe serie over vrouwen die opkomen voor mensenrechten

De EO komt met een vijfdelige documentaireserie over belangrijke vrouwen met hartstocht voor een betere wereld. Het begon allemaal bij Eleanor Roosevelt, die het mogelijk maakte dat zeventig jaar geleden de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geboren werd. Sign of the Times is een serie die ingaat op de levens van vrouwen die in Eleanors voetsporen traden en zich hard maken voor (vrouwen)rechten.

Wilberry Jakobs, de regisseur van de documentaireserie, reist in deze serie de hele wereld over en ontmoet onder andere Mary Robinson, Leila Ahmed, Elif Shafak en onze Nederlandse Mabel van Oranje. Deze vrouwen delen met ons hun zicht op de wereld en wat daarin volgens hen veranderen moet. Grote en kleine verhalen komen aan het licht, maar dat deze vrouwen zich allemaal inzetten voor gelijkheid, is zeker.

 

Women’s March, #MeToo en March for our lives

Sinds het feminisme opkwam, zijn veel vrouwen al de straat op gegaan om te strijden voor vrouwenrechten en eerlijkheid in de wereld. Voorbeelden van protesten zijn Women’s March(het protest tegen Trump en vóór vrouwenrechten) en March for our lives(waarin gepleit werd voor een strenger wapenbeleid in de VS). Ook #MeToo is een voorbeeld van vrouwen die hun geluid durven laten horen. In Sign of the Timeskomen deze standpunten samen in inspirerende personages. Onze wereld had na de verwoestende wereldoorlogen sterke ijkpunten nodig. Hoe is het daarmee gesteld? Je zult het ontdekken in deze serie.

 

vrouwen rechten mensenrechten vrouwenrechten serie documentaire

Sign of the Times is vanaf 30 juli vijf weken lang op maandag te zien op NPO2, om 22.50 uur.