Eva Logo
Nicole Weider fotomodel Victoria's Secret bekering bekeerd christen
12 juni 2018

Supermodel Nicole Weider ruilde haar modellencarrière in voor het geloof

Nicole Weider werkte acht jaar als succesvol lingeriemodel. Ze liet het modellenleven achter zich en werd een volgeling van Jezus. Ze richtte een online gemeenschap op voor tienermeisjes. “Ik voelde me nooit perfect genoeg.”

Nicole droomde ervan, net zoals veel andere meisjes, om een succesvol model te worden. Haar droom kwam uit toen ze de leeftijd van achttien bereikte en een contract tekende bij een modellenbureau. Ze deed vooral veel fotoshoots in lingerie. Zo staat het welbekende lingeriemerk Victoria’s Secret op haar curriculum vitae. Hier werkte ook de Nederlandse Doutzen Kroes.

'Ik kon het niet geloven'

Het maken van een kerstcommercial van Victoria’s Secret veranderde Nicole’s leven. Ze werkte als ‘a body double’. Dit houdt in dat er foto’s van haar werden gemaakt waarbij het leek alsof ze een bekend Victoria’s Secret model was. De assistent van de fotograaf toonde haar hoe hij de foto’s van de modellen photoshopte. Hij maakte iemands nek langer, heupen smaller en verwijderde sproetjes. “Ik kon het niet geloven. Hier was ik, in dezelfde ruimte als vrouwen waar ik mijn hele leven tegenop had gekeken, en ze waren prachtig als persoon. Maar de foto’s werden zo digitaal veranderd, dat ik alle meisjes die de catalogus bekeken, wilde vertellen wat ik zag.”

Wat eerst een droom leek te zijn, veranderde voor Nicole in een nachtmerrie. Ze voelde zich nooit perfect genoeg. Haar zelfvertrouwen raakte beschadigd, omdat ze alleen beoordeeld werd op haar uiterlijk. Om haar onzekerheden te verbergen en vergeten, ging ze veel uit met celebrities en was ze niet vies van drank. Toch bleef ze zich verloren voelen. Ook zag ze wat het modellenleven met collega’s deed: “Ik zag veel celebrities drugs gebruiken en zich uithongeren,” laat ze aan The Christian Post weten.

“Ik realiseerde me dat ik meer wilde voor mijn leven.” Een vriendin vertelde haar over God en Zijn geschenk van redding. Nicole gaf haar leven aan Hem en verliet de modellenindustrie. Ze heeft geen spijt van werken als model, omdat het haar uiteindelijk heeft geleid tot het geloof. Ook heeft ze door God ontdekt wat haar doel is in het leven.

Grootste online gemeenschap voor tienermeisjes

Nicole wil een rolmodel zijn voor jonge vrouwen en hen inspireren. “Mijn missie is om hen te laten weten dat Jezus van ze houdt en een prachtig plan voor hun leven heeft.” Ze richtte in 2011 de grootste online gemeenschap voor tienermeisjes op, Project Inspired.

Het platform is gericht op innerlijke schoonheid en is gelanceerd om meisjes te helpen hun ware identiteit te omarmen door bescheidenheid en christelijke waarden. “Wees een persoon van waarde en vertrouwen, wees je eigen beste zelf, door een waar christelijk leven te leiden.” Ook heeft ze meerdere boeken geschreven om jonge vrouwen te inspireren.

'Je bent mooi zoals je bent'

Ze wil jonge vrouwen meegeven dat ze mooi zijn zoals God hen heeft gemaakt. “Trap nooit in de ‘vergelijking-val’. Het is met social media makkelijk om jezelf te vergelijken met andere mensen. Daarom vermijd ik social media soms, door niet teveel te scrollen en soms uit te loggen. Voor God is het vooral belangrijk dat we focussen op het karakter van ons hart.”

Bronnen: Christian Post, Nicole Weider, Project Inspired