Eva Logo
pauze relatie
15 juni 2018 in Liefde & Relatie

'Wij zien elkaar bewust vijf maanden niet'

Je date, wordt verliefd en start een relatie. Zo simpel kan het zijn toch? Ook Judith (21) werd verliefd en Jermaine was de gelukkige. Toch hebben de twee voor vijf maanden geen contact met elkaar. Viel het daten tegen? Gaat een van de twee lang op reis? Nee, Judith en Jermaine luisteren naar God.

“Zes jaar geleden ontmoetten we elkaar voor het eerst. We waren namelijk allebei op een christelijk zomerkamp. Daar trokken we met elkaar op. De vriendschap was leuk, maar we hadden geen speciale interesse in elkaar. Ons contact verwaterde een beetje, totdat het afgelopen februari nieuw leven in werd geblazen. Jermaine had iets op Facebook gedeeld wat mij erg aansprak. Ik stuurde hem – zonder bijbedoelingen - een PM en al snel werden we steeds persoonlijker en eerlijker in de chatgesprekken. Het was bizar hoe ik me in zijn verhaal herkende. Ik ervoer zo’n diepe connectie! Toch stond ik niet echt open voor een jongen, een relatie. Ik was namelijk net overspannen geraakt en gestopt met mijn studie. Dit kon ik er echt niet bij hebben. Dus besloot ik hem de volgende dag te bellen.”

Bellen, bellen, bellen

“Hoe bijzonder ik ons gesprek ook vond, ik moest hem vertellen dat ik geen energie had om in hem te investeren. Eerst moest ik mezelf terugvinden. Bovendien was ik er klaar mee om mijn waarde van een jongen te laten afhangen. Jermaine luisterde naar mijn boodschap en herkende het deels: ook hij had besloten om zich even niet met daten bezig te houden. Toch was hij vastberaden: ‘Jou wil ik beter leren kennen. Dan investeer ik toch eerst in jou?’ Vanaf dat moment zijn we dagelijks gaan bellen. Soms duurde ons gesprek uren! Aan de telefoon konden we samen lachen en grappen maken, maar ook de diepste gesprekken voeren. Het voelde zo natuurlijk en vertrouwd! Maar op de achtergrond bleef ik ernaar verlangen om mijn bevestiging volledig in God te vinden en niet in Jermaine."

Eerste date

“Voor onze eerste afspraak waren wij allebei superzenuwachtig. We hoopten zó dat onze gevoelens in real life bevestigd zouden worden. Ik moest denken aan een droom die ik een aantal keer in mijn pubertijd had gehad. Daarin knuffelde een jongens-figuur mij. Het gevoel van die omhelzing bleef lang hangen, zelfs toen ik wakker werd. Ik vroeg aan God of Hij dit gevoel terug wilde geven als ik de ware zou ontmoeten. Toen ik Jermaine van een afstandje zag, was het echt alsof de tijd even stil stond. Magisch gewoon! We gaven elkaar een knuffel en wauw, dat voelde precies zoals in mijn droom. De gevoelens die ik op dat moment al voor hem had, werden alleen maar sterker.”

Op deze manier konden we niet langer doorgaan…

“De vlinders in mijn buik begonnen steeds enthousiaster te fladderen. Ook werden we op zoveel manieren bevestigd dat God iets speciaals met ons van plan was! Toch leek het soms alsof we onszelf in de ander verloren. De basis van onze relatie bestond namelijk uit twee vermoeide, gebroken mensen. Het bleef lastig voor mij om Jermaines liefde te accepteren en dat dat brak hem – en ons – op. Hij was kapot, ook al wilde hij dat eerst niet toegeven. Een paar weken eerder had ik tegen God gezegd: ‘Als U wilt dat ik Jermaine loslaat, dan ben ik bereid dat te doen.’ Ik voelde dat Jermaine en ik zo niet langer door konden gaan. Maar wat betekende dit? We wilden elkaar niet verliezen! Ik bad tot God: ‘Hoe dan?!’”

Lees het complete verhaal hier bij onze collega's van BEAM!