Eva Logo
9 juli 2018 in Uit & thuis

5 tips om uitgerust op reis te kunnen gaan

Op reis gaan: fijn om even uit de alledaagse sleur te komen, maar het kan je ook enorm veel spanning geven. Zo’n reis vergt nogal wat voorbereidingen en het is helemaal niet te vergelijken met je dagelijkse ritje naar kantoor. Hoe zorg je dat je toch onbezorgd aan je vakantie kunt beginnen? Eva heeft tips voor je.

Tip 1: Wees op de hoogte van je agenda

Zorg dat je weet wat je nog vóór de vakantie moet doen en wat er net na. Welke taken moet je nog echt even voor vertrek geregeld hebben? Maak desnoods een overzicht, zodat je helemaal weet waar je aan toe bent. Dat voorkomt onverwachte stressmomentjes terwijl je op het goudgele strand ligt.

Tip 2: Begin op tijd met inpakken

Wist je dat meer dan de helft van de vakantiegangers zijn koffer pas de avond voor vertrek inpakt? Resultaat: je ligt toch veel later op bed dan je in eerste instantie had bedacht en dat zorgt er weer voor dat je niet volledig uitgerust op reis kunt. Zorg er dus voor dat je een paar dagen eerder begint met je inpakritueel. Zie je door de bomen het bos niet meer? Maak dan een overzichtelijke paklijst die je elke vakantie kunt hergebruiken en zo nodig aanvullen. Deze site kan je daar heel goed bij helpen.

Tip 3: Vermijd overbodige prikkels

Lees: verminder je smartphone- en tabletgebruik. Voor je het weet zit je hoofd overvol met prikkels. En die kun je niet gebruiken als je je moet richten op de laatste dagen voor de vakantie. Als je goed wilt uitrusten, moet je onnodige informatie vermijden. Deze tip werkt trouwens ook heel goed voor in het dagelijks leven ;-).

Tip 4: Zet je auto-reply aan

Rust in je mail betekent rust in je hoofd. Zorg ervoor dat men op de hoogte is van jouw afwezigheid. Het is handig om de auto-reply al een paar dagen voor je reis aan te zetten: zo kun je je helemaal richten op de afrondende taken voordat je avontuur begint. En het voorkomt ook dat dat je nieuwe taken aanneemt, terwijl je je agenda eigenlijk leger wilt hebben.

Tip 5: Verheug je!

Last but not least: vergeet niet om lol te hebben als je op reis gaat! Voorpret hebben hoort daar helemaal bij. Maak bijvoorbeeld een aftelkalender. Ook is het superleuk om je van tevoren al te verdiepen in de omgeving van je vakantiebestemming en wat rond te neuzen via de satellietfunctie van Google Maps. Op vakantie gaan betekent niet alleen maar inpakstress, maar is ook gewoon heel erg leuk!


Nog tips nodig om zo compact mogelijk in te pakken? Lees dan dit artikel.