Eva Logo
30 juli 2018 in Uit & thuis

6 tips voor als het regent op je vakantiebestemming

Het is al wekenlang erg droog in Nederland, maar misschien komt de regen op jouw vakantiebestemming wel met bakken uit de hemel. Niet getreurd, want als er water uit de lucht valt, hoeft je vakantie nog niet in het water te vallen! Hieronder vind je zes superleuke tips voor als het regent op je vakantiebestemming.

Bezoek een museum

Wie zegt dat musea saai zijn? Waar je ook bent, overal is wel een interessant museum te vinden. Twee voordelen: je hebt geen last van het weer en je steekt er ook nog iets van op!

Speel spelletjes

Zorg ervoor dat je altijd wat ruimte in je koffer overhoudt voor kleine spelletjes. Op vakantie is kwartetten namelijk ineens wél leuk! Ook een potje UNO is supergezellig met het hele gezin. Of speel eens ouderwets ‘Wie ben ik?’.

Schrijf een berg kaarten

Over ouderwets gesproken: zouden we niet weer eens vaker kaartjes moeten schrijven in plaats van onze vakantiefoto’s delen op Facebook? Ga naar een plaatselijke kaartenwinkel en laat elk gezinslid kaarten schrijven naar opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes. Na een middagje schrijven kun je de kaarten bij de eerstvolgende zonnestralen op de bus doen. Vergeet alleen niet om postzegels te plakken als je ze ook daadwerkelijk bezorgd wilt hebben ;-).

Verdwijn in je boek

Lezen blijft leuk voor jong en oud! En als je geen zin hebt om een groot krat boeken mee te sjouwen naar je vakantiebestemming, kun je nog altijd investeren in een e-reader.

Organiseer een pannenkoekenfestijn

Een pak pannenkoekenmix (of twee) kun je vast nog wel kwijt in je auto als je op vakantie gaat. En hoe leuk is het om op je gemakje met je kinderen overheerlijke pannenkoeken te bakken? Het bakken zelf is al een feest op zich! Knoeien mag: je hebt toch alle tijd van de wereld om de bende weer op te ruimen.

Omarm de regen

Deze tip is misschien nog wel de leukste van allemaal. Want wat is er eigenlijk erg aan om nat te worden? Als je eenmaal de regen omarmd hebt en jezelf en je kinderen toestaat om vies te worden, wie houdt je dan tegen om een rondedansje te doen in de regen? En als je niet van dansen houdt, kun je ook gewoon een wandeling maken. Genieten met volle teugen!