Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
8 juli 2018 in Uit & thuis

9 tips om zoveel mogelijk in je koffer kwijt te kunnen

Je gaat op vakantie en daar kijk je natuurlijk naar uit! Waar je waarschijnlijk niet naar uitkijkt, is het inpakken van je koffer… gebruik deze tips en je zult zien dat het allemaal echt wel meevalt.

1. Gebruik packing cubes

Packing cubeszijn kleine opbergtasjes waarmee je je kleding compact in je koffer kunt stoppen. Ideaal om ruimte te besparen! 

2. Rol je kleding op

Heb je geen zin of tijd meer om packing cubes te kopen, maar nemen je kledingstukken toch te veel ruimte in beslag? Rol ze dan op! Je zult merken dat je veel meer in je koffer kwijt kunt. Daarnaast zorgt oprollen ervoor dat je kleding minder kreukelt.

3. Gebruik reisflesjes voor je shampoo/douchegel

Vul wat kleine reisflesjes met shampoo en douchegel. Op die manier kun je de originele flessen thuis laten en nemen ze dus geen onnodige ruimte in beslag.

4. Gebruik hamamdoeken

Compact en sneldrogend: hamamdoeken zijn superhandig! Je hoeft geen dikke badhanddoeken mee te nemen, maar je hebt toch altijd een handdoek bij de hand. Goed te gebruiken als strandhanddoek, maar ook prima als kleedje bij de tent of na afloop van het douchen.

5. Stapel je bh’s op

Misschien wel een logische tip, maar stapel je bh’s op. Op deze manier verliezen ze hun vorm niet en ben je minimale ruimte kwijt. Stop je ondergoed erbij in, dat scheelt nog meer ruimte!

6. Gebruik schoenen als extra opbergplek

Schoenen kunnen veel ruimte in beslag nemen. Gebruik je schoenen als extra opbergruimte als je een extra paar meeneemt. Stop er bijvoorbeeld je sokken in, zo vul je loze ruimte op.

7. Stop sieraden in pillendoosjes

Wil je sieraden meenemen en heb je nog wat oude pillendoosjes liggen? Hierdoor heb je ze allemaal netjes bij elkaar en liggen ze dus niet overal en nergens. Je sieraden zijn nu netjes gesorteerd, zodat je niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar het matchende paar.

8. Schaf een E-reader aan

Superhandig voor op vakantie, maar ook voor thuis. Hou je ervan om te lezen wanneer je lekker in de zon ligt? Neem dan geen stapel boeken mee, maar gebruik een E-reader. Daarmee heb je alle boeken die je nodig hebt bij de hand, waar je ook heen gaat.

9. Houd rekening met souvenirs tijdens het inpakken

Zorg ervoor dat je altijd wat ruimte overhoudt in je koffer. Na je vakantie moet je namelijk ook weer terug, en dan kan het zomaar zijn dat je meer dingen meeneemt dan dat je oorspronkelijk had. Zorg ervoor dat je nog souvenirs kwijt kunt.

Zit je vakantie erop en maak je je klaar voor de terugreis? Lees hier dan wat niet langs de douane mag.