Eva Logo
2 juli 2018 in Uit & thuis

'Als ik zing, kan ik mijn talent aan God teruggeven’

Mirjam Kerkhof (28) wordt binnenkort het nieuwe gezicht van Sela. Ze zong vier jaar in de band van Reyer en was worshipleider in haar kerk. "Ik geloof dat God mij bij Sela heeft geplaatst."

Hoe is het om het stokje over te nemen van iemand als Kinga Bán?

“Het is dubbel. Aan de ene kant vind ik het heel mooi en gaaf dat ik ben gevraagd door Sela om in de band te komen. Aan de andere kant is Kinga gestopt vanwege haar ziekte. Dat voelt voor mij heel oneerlijk. Het maakt mij niet minder enthousiast om bij Sela te komen, maar ik had liever gewild dat ze niet vanwege die reden moest stoppen. Dat is heel verdrietig.”

Waarom heb je de keuze gemaakt om bij de band van Reyer weg te gaan?

“Sela is een mooie band. Ik sta achter hun visie en wil graag nieuwe liederen schrijven voor de kerk. Ik denk dat dit eenheid brengt in de kerk in Nederland. Mijn man en ik hadden sterk het idee dat dit Gods wil was. Door deze baan moet ik mijn huidige werk als leerkracht opzeggen. Ik wil geen dubbele focus hebben, anders gaan dingen door elkaar heen lopen. Vandaar dat ik de band van Reyer er ook niet bij kan doen. Mijn man heeft gelukkig een flexibele baan, waardoor hij tijdens de piekmomenten van een tour meer vrij kan nemen om voor de kinderen te zorgen.”

Wat trok jou naar het onderwijs?

“Ik vind het leuk om kinderen te helpen bij het leren. Het onderwijs is heel veelzijdig. Als leerkracht kan ik in veel vakgebieden terecht komen zoals bij een bassischool of in een ziekenhuis om trainingen te ontwikkelen. Op dit moment werk ik parttime in het basisonderwijs als plusgroep-leerkracht. Ik krijg hoogbegaafde kinderen van allemaal verschillende leeftijdsgroepen bij mij en help hen bij het bieden van nog meer uitdaging. Dat werk ga ik wel missen.”

Ga je zelf ook meeschrijven aan nummers?

“Ik word in het schrijfproces meegenomen. Natuurlijk kan ik niet meteen nummers uit mijn mouw schudden. Wel heb ik weleens wat geschreven, maar daar was ik niet helemaal tevreden over. Het schrijven zal iets zijn dat ik moet ontwikkelen en ik vertrouw erop dat dat goed komt. Ik geloof dat God mij bij Sela heeft geplaatst. Hij legt in ieder mens creativiteit en voegt toe wat Hij van plan is. Ik geloof dat God zo werkt en dat Hij dat in mij heeft geplaatst.”

Wat betekent zingen voor jou?

“Zingen is mijn hobby en passie. Het is heerlijk om beide te combineren voor aanbidding. Ik ben hem dankbaar voor het talent dat ik van Hem heb gekregen. Als ik zing, kan ik mijn talent aan God teruggeven. Het zingen bij Sela ervaar ik daarom als bijzonder. Ook op die manier kan ik Hem eren en aanbidden.”