Eva Logo
3 juli 2018

Bid jij mee voor de EO en voor Eva?

Misschien heb je het al gelezen of gehoord: het is op dit moment spannend bij de EO! Vanuit de politiek worden forse bezuinigingen opgelegd aan de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). En om aan die bezuinigingen te kunnen voldoen, wil de NPO een aantal levensbeschouwelijke programma’s van de EO schrappen.

Volgens deze plannen zouden titels als De Verandering, Ik Mis Je, De Kist en Adieu God? deels verdwijnen en ook Nederland Zingt en de EO-Jongerendag worden geraakt. Programma’s dus die gemaakt worden vanuit missionaire gedrevenheid. EO-directeur Arjan Lock roept de leden op tot gebed. Want het christelijke geluid lijkt door deze maatregelen langzaam uit te doven. 

Plannen voor Eva

Uiteraard hebben deze bezuinigingen ook invloed op Eva, we horen immers bij de EO-familie en zullen ook ons steentje bij moeten dragen aan de bezuinigingen. Minella: “De afgelopen weken hebben we veel plannen gemaakt voor volgend jaar, een jaar waarin we met jullie, in ons magazine, online en door prachtige evenementen, op weg willen gaan naar vrijheid. We sprankelen van de ideeën! Maar soms vraag ik me af: kunnen we die plannen doorzetten? Hebben we straks de mogelijkheden voor opnieuw een Eva’s Kloosterretraite bijvoorbeeld? Of voor Eva’s Vriendinnenweekend? We hebben het vanmorgen als team in gebed gebracht. Ook vanmiddag hebben we een personeelsbijeenkomst gehad waarin we onze zorgen én onze dankbaarheid over het werk dat we mogen doen, bij God hebben gebracht.”

Bid je mee?

Wil je met ons meebidden? Voor de EO? Voor Eva? Voor het voortbestaan van de missie? En voor creativiteit?

En misschien houd je van Eva, maar ben je nog geen lid. We willen je dan vragen om dat te worden (dat kan hier!). Je kan als EO-lid meetellen via je Eva-abonnement (abonnee van Eva worden kan via deze link). Door een groot ledenbestand kunnen we richting de politiek laten zien dat zien dat we een grote groep achter ons hebben die pleiten voor het voortbestaan van de missie van de EO.

Bedankt voor het lezen van dit berichtje! Wil je meer weten over wat speelt bij de EO, lees dan ook dit artikel, waarin Arjan Lock meer uitlegt over de naderende bezuinigingen.