Eva Logo
23 juli 2018 in Uit & thuis

De mooiste Nederlandse stranden

Het is zomer! De hoogste tijd om te genieten van zon, zee & strand. Nergens kan dat beter dan op deze Nederlandse stranden.

Ouddorp

Een van de Nederlandse stranden die je zeker eens moet bezoeken is het strand van Ouddorp. Tijdens de Schoonste Stranden Verkiezing is dit strand namelijk uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. En terecht, de gemeente Goeree-Overflakkee doet er namelijk alles aan om haar stranden zo net mogelijk te houden voor de bezoekers. Om deze reden is het voorgaande jaren dan ook al tweemaal uitgeroepen tot het schoonste strand van Zuid-Holland.

Ook internationaal krijgt Ouddorp veel waardering. Het strand is namelijk bekroond met de Blauwe Vlag, een onderscheiding die jaarlijks wordt toegereikt aan veilige en schone stranden. 

Domburg

Ben je op zoek naar het echte strandgevoel? Dan ben je bij Domburg aan het goede adres! Op deze prachtige brede en langgerekte stranden vind je altijd wel een plekje om je handdoek kwijt te kunnen en lekker van de zon te genieten. Ook kan je er hele mooie wandelingen maken, het duingebied rondom Domburg is namelijk prachtig. Domburg zelf is ook zeker een kijkje waard, niet al te groot maar wel een heel gezellig dorpje.

Egmond aan Zee

Ook Egmond aan Zee heeft een heel mooi breed en uitgestrekt strand. Het strand is wel 5 kilometer lang, en je vindt overal leuke strandtentjes. Ben je een natuurliefhebber, dan zul je zeker genieten van het schitterende omliggende duingebied. Het strand van Egmond aan Zee is dus voor ieder wat wils, heerlijk om te sporten, te wandelen of om lekker te zwemmen.

Naast het strand is de boulevard van Egmond aan Zee ook een aanrader. Hier vind je gezellige terrasjes, restaurants en een aantal leuke winkeltjes.

Nes

Ameland staat bekend om haar prachtige en schone stranden, maar het strand van het dorpje Nes is toch echt wel een aanrader. Hier vind je alles wat je bij een mooi strand verwacht. Een doorlopende vlakte, fraaie duinen met daar achter Amelandse bossen. Wat dit strand extra aantrekkelijk maakt is het feit dat er zelfs in het hoogseizoen ruimschoots plek is voor iedereen, of je nou van het natuurschoon wil genieten of genoeg hebt aan een goed boek en een handdoek.

Vlieland

Tenslotte hebben we het strand van het Waddeneiland Vlieland, die zeker in dit lijstje thuishoort. Maak hier een heerlijke strandwandeling over het 12 kilometer lange strand, breng een relaxte middag door in een strandpaviljoen of ga zeehonden spotten. Eén ding is zeker, een dagje op de stranden van Vlieland brengt je zeker weten tot rust. 


Zit jij liever op een terrasje dan aan het strand? Dan moet je hier zeker even langs!