Eva Logo
14 juli 2018 in Christelijke muziek

Deze liedjes van Elly & Rikkert zong je vroeger al in de auto (en nu nog steeds)

Menig mens is met Elly en Rikkert opgegroeid en hun liedjes worden nog steeds ontzettend vaak geluisterd en gezongen. Dat is ook niet heel gek, want geef toe: deze mensen zijn ingenieuze kunstenaars. Wij zetten de echte klassiekers voor je op een rij. Heerlijk om in de auto te draaien op weg naar je vakantiebestemming!

Kauwgomballenboom

Uit de vroege jaren van Elly en Rikkert: wie neuriet dit liedje nou niet mee bij het luisteren ervan?

Jona

Eigenwijze Jona die uiteindelijk toch luistert en zijn opdracht uitvoert: Elly en Rikkert wisten dit allemaal te vangen in één liedje.

We hebben allemaal wat

Dit liedje wordt regelmatig geciteerd. Dat komt vast omdat de kern zo waar is! “We hebben allemaal wat; we zijn allemaal raar, maar toch zijn we broertjes en zusjes.”

Jozef had een jas

Een soort muzikale versie van ‘Ik ga op reis en neem mee’: elke keer komt er weer een stukje inhoud bij, waardoor de coupletten steeds langer worden.

Thuis

Thuis - Elly & Rikkert

Deze is voor op de terugreis van vakantie, want op een gegeven moment verlang je toch wel weer naar huis, waar alles fijn en vertrouwd is.

Samen

Samen zijn wij het huis van de Heer en we mogen met zijn allen bouwen aan Zijn Koninkrijk. Prachtig toch?

Hups zei de rups

Heerlijk vrolijk is dit liedje van Elly en Rikkert en kinderen vinden het geweldig om mee te zingen!

 

Bonus: zo kende je Elly en Rikkert nog niet!

Wist je al dat Elly en Rikkert niet altijd christelijke kinderliedjes hebben gefabriceerd? Dit nummer uit 1968 met een piepjong verliefd stel doet vast en zeker je hart smelten.