Eva Logo
21 juli 2018 in Getuigenissen

Ellis wordt uitgezonden naar Jordanië: Ook Arabieren hebben Jezus nodig

In het Midden-Oosten heerst al jaren onrust. Toch staat dit de roeping van Ellis* (26) niet in de weg. Na haar inzet voor de verschillende bevolkingsgroepen in Israël voelt zij nu een roeping om naar Jordanië te gaan. ‘Het is mijn verlangen geworden om Gods liefde en het Evangelie van Jezus uit te dragen.’

“In april 2016 heb ik een culturele reis naar India gemaakt. Daar kwam ik ondanks de schoonheid van het land in aanraking met veel armoede. Ik werd erdoor in mijn hart geraakt. Er bleef een Bijbeltekst in mijn gedachten terugkomen uit Lukas 18:22: ‘Verkoop alles wat je hebt en geef het aan de armen’. In mijn hart groeide het verlangen om hierop te antwoorden en te delen van mijn zegeningen door middel van vrijwilligerswerk. God heeft dit verlangen in mijn hart gelegd en ik vertrouwde Hem dat Hij mij hierin zou leiden.
Nog geen twee weken later kreeg ik een gesprek met een directeur van een stichting in Jeruzalem. Zij ondersteunen de lokale zigeunergemeenschap en zochten iemand die voor minimaal één jaar in Jeruzalem vrijwilligerswerk wilde doen. Zo begon het antwoord op mijn roeping. Heel eenvoudig, niet gezocht en toch mijn pad gekruist. 

Ik ben daarna uitgezonden via de Near East Ministry (NEM) en heb eerst voornamelijk bij het Domari-zigeunercentrum gewerkt. Daar deed ik administratief werk en gaf de zigeunerkinderen Engelse les. Daarnaast was ik maatje van een Joodse overlevende van de Holocaust, werkte ik samen met een maatschappelijk werker in een project van de Sociale Dienst in het Arabische gedeelte van Jeruzalem en heb ik bij Hineni, een Joods humanitair restaurant gewerkt.”

Zoektocht naar vrede

“Tijdens mijn periode in Jeruzalem en mijn werk onder de Palestijnen, raakte juist de Arabische bevolkingsgroep mij. Doordat ik voor de Arabischsprekende zigeunergemeenschap twee semesters Arabisch heb gestudeerd, kreeg ik gemakkelijker contact met de Palestijnen en meer ingang in de gesprekken. Hierin ervoer ik hun nood, onrust en zoektocht naar vrede. Het is mijn verlangen geworden om Gods liefde en het Evangelie van Jezus uit te dragen. Wanneer Hij terugkomt zal er pas echte vrede zijn, maar tot die tijd hebben wij de opdracht gekregen om mensen in aanraking te laten komen met Zijn bevrijdende Woord. 

Daarnaast zal ik mij ook inzetten voor ontwikkelingswerk. Er is in Jordanië grote behoefte om lokale vrouwen en kinderen, met name vluchtelingen, toe te rusten en te helpen met hun ontwikkeling. Vanaf D.V. september ga ik voor drie maanden naar een Bijbelschool in Engeland en ik hoop vanaf januari in Jordanië de Arabische taal te studeren. Die tijd ga ik ook gebruiken om mij te oriënteren bij welke lokale organisatie God mij wil inzetten.”

Stabiele thuisbasis

“Mijn omgeving steunt mij in mijn roeping. Het is een zegen van de Heer dat zoveel mensen zo positief betrokken zijn. Zonder een stabiele thuisbasis en kerkelijke ondersteuning wordt het heel moeilijk om deze richting te gaan, want het is geen makkelijke weg en het kent ook gevaren. Gelukkig ervaar ik dat God alles leidt en voorziet. 

Laten wij met elkaar bidden voor vrede in het Midden-Oosten en dat mensen door het Evangelie worden aangeraakt!”

 

*Wegens privacyredenen is deze naam gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.