Eva Logo
2 augustus 2018

Eva in mijn stad: Sneek

De opening van de Sneekweek is vanavond en daarmee begint een week van zeilenwedstrijden, muziek in de binnenstad en feesten. Van 3 tot en met 12 augustus is Sneek dé plek waar je moet zijn voor een aantal dagen vol gezelligheid.

Als je dan naar Sneek komt, heb je misschien wat tips nodig voor leuke winkeltjes en gezellig eettentjes. In deze Eva in mijn stad laat Anna Marije, zij komt uit deze mooie stad, de hotspots van Sneek zien.

De 10 city-tips in Sneek van Anna Marije

"Sneek is een bruisend stadje. En zeker niet alleen tijdens de jaarlijkse Sneekweek. De stad zit vol cultuur, muziek en theater."

1. Royaal Belegd

Bij Royaal Belegd kom ik graag in het weekend samen met Beer om wat te drinken. Vooral de taartjes zijn hier erg lekker! We zijn zelfs zo enthousiast dat we de eigenaars hebben gevraagd om de catering te doen van onze bruiloft. 

2. Studio Stationery

Vrienden van mij zijn de initiatiefnemers van Studio StationeryEen jong, hip en Fries bedrijf met gave papieren musthaves. Het kantoor staat in het centrum van Sneek en de collectie is online te vinden.

3. Sterk & Sveer

Het is dat ik heel hard aan het sparen ben voor onze bruiloft, anders kocht ik de woonwinkel Sterk & Sveer leeg. Als ik in de stad ben, loop ik er altijd even binnen.

4. Katrein Kunst

Minstens net zo leuk is Katrein KunstDeze ‘vrolijke’ winkel richt zich meer op kinderen, ik kan er altijd goed slagen voor een cadeautje.

5. Small Heroes

En voor al die vriendinnen van mij die gaan bevallen, shop ik bij Small Heroes.

6. De Stempelpost

Voor echt Friese streekproducten moet je bij de Stempelpost zijn.

7. Idenza

Ik houd van uniek en daarom koop ik graag mijn schoenen bij IdenzaHier hebben ze schoenen die net iets exclusiever zijn!

8. Min12

Ik eet en drink geen melkproducten, maar heb ontdekt dat ik bij Min12 heerlijk zuivelvrij ijs kan scoren.

9. Valentijn

Ik heb altijd bloemen in huis. Bij Valentijn zijn de bloemen prachtig! Regelmatig trakteer ik mezelf op bloemen uit deze winkel.

10. Steegenga Mode

De outfit die ik aanheb, komt bij Steegenga Mode vandaan. De winkel zit niet in Sneek, maar is gevestigd in het Friese plaatsje Balk. Al sinds mijn jeugd werk ik in deze winkel. Inmiddels verzorg ik alleen nog de trendpresentaties. Als trendwatcher presenteer ik daar nieuwe modeseizoenen. Mode blijft een passie!

Tekst: Hilde Kooij    Beeld: Eljee    Styling: Marianne Muys


Dit artikel verscheen eerder in Eva 5 uit 2016. Ben je benieuwd naar Eva's magazine? Je kunt hier een gratis proefexemplaar aanvragen!