Eva Logo
6 juli 2018 in Uit & thuis

Gepimpte caravan: op vakantie in je eigen tuin

Caravans en campers, ze zijn er in alle soorten en maten. Heerlijk, je mobiele huisje dichtbij je als je op vakantie gaat. Yvonne vindt haar vakantiegevoel wel heel dichtbij huis: haar caravan staat gewoon in de tuin en wordt voor allerlei leuke doeleinden gebruikt.

“Ik woon met mijn man en acht kinderen in een hoekwoning middenin een nieuwbouwwijk. Op de plek waar vroeger een blokhut stond, staat nu de caravan. Dat komt niet elke dag voor in een woonwijk, dus het is niet gek dat we er veel reacties op hebben gekregen. Onze caravan heet ‘Het Wollepluisje’ en is voor mij een leuk creatief project. In eerste instantie wilden we een Pipowagen, maar die paste niet in onze tuin. Gelukkig paste een caravan, na enig passen en meten, wel en kon ik me uitleven in het pimpen ervan. Rondom ‘Het Wollepluisje’ hebben we een soort veranda gemaakt met een zithoekje en wat leuke spulletjes erop.”

Uit eten

“‘Het Wollepluisje’ is een fijne plek voor het hele gezin. Ik heb de deur altijd open staan en de kinderen kunnen zo naar binnen. De kinderen slapen er ook weleens in. Uit eten gaan is altijd best wel duur, maar daar hebben wij een handige oplossing voor bedacht. In de wintermaanden bestellen mijn man en ik weleens Chinees en gaan we uit eten in onze eigen tuin. Met de gordijnen dicht en de kaarsjes aan is het enorm gezellig en goedkoop! En wat ook handig is: we hoeven dan geen oppas te regelen, want we zijn vlakbij de kinderen. Ook eten we weleens met de jongste kinderen in de caravan.”

Yvonnes knutselspulletjes in de caravan

Knutselplek

“Regelmatig zet ik mijn naaimachine in de caravan om te gaan naaien. ‘Het Wollepluisje’ is een heerlijke knutselplek. Al mijn knutselspullen hebben een plekje in de caravan. Het is heel makkelijk dat ik mijn spullen gewoon kan laten liggen als ik even wat anders moet doen. De gordijntjes in de caravan heb ik ook zelf gemaakt. Ik ben heel blij met onze tuincaravan en ik ben trots op hoe hij eruitziet!”