Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
12 juli 2018 in Hella's Hof van Eden

Hella's Hof van Eden: Ora et labora (met recept!)

Na een regenachtige maand mei en een juni vol zon zijn alle zaden die Hella geplant heeft goed gegroeid. Alles heeft zijn tijd: zo ook in de moestuin. Benieuwd naar wat er allemaal in de moestuin van Hella te vinden is? Bekijk de video!

Gazpacho courgette/munt a la Hella

Hoe kleiner, hoe lekkerder de courgette. Maar heb je de courgette te laat geoogst, dan kun je er altijd nog heerlijke gazpacho van maken: koude zomersoep. Ontpit de grote courgettes wel eerst.

Ingrediënten

  • 1 gegrilde courgette in dunne plakken (oven/grillpan/barbecue)
  • 4 takken munt
  • 2 lenteuitjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • halve avocado (maakt de gazpacho wat voller)
  • sap van een halve limoen
  • handvol basilicum
  • handvol dille
  • tak dragon
  • ½ liter kruidenbouillon
  • 1 kleine teen knoflook

Bereiding:

Meng eerst alles tot een puree en voeg dan de lauwwarme kruidenbouillon toe. Laat de soep afkoelen en giet hem dan in gekoelde glaasjes. Besprenkel met wat lekkere olijfolie en versier met basilicum;

Eventueel extra toevoegen:

Wat Hollandse garnalen, stukjes gerookte makreel of gekruimeld gekookt ei (door een zeef)