Eva Logo
13 oktober 2018 in Christelijke muziek

Luister naar het lied van de bloedvloeiende vrouw: 'Ik Hem hem aangeraakt'

Het verhaal van de bloedvloeiende vrouw is prachtig vertaald naar 'Ik heb Hem aangeraakt'. Een lied uit de serie 'In de voetsporen van Bijbelse vrouwen ' die gemaakt werd door componist en songwriter Tanja Lagerström.

In de voetsporen van Bijbelse vrouwen

Componist en songwriter Tanja Lagerström schreef een aantal liederen vanuit het perspectief van een aantal Bijbelse vrouwen , van de lofzang van Hanna tot een lied over koningin Ester. Elke maand verschijnt op onze website een nieuw lied om naar te luisteren en om je door te laten inspireren. In dit interview vertelt Tanja meer over de achtergrond van het project. Geniet en zing mee!

Liedtekst 'Ik heb Hem aangeraakt'

Al twaalf jaar
een paria
gemeden en bespot
Het is mijn eigen schuld
mijn straf
Het is mijn lot

Al twaalf jaar
onaanraakbaar
onrein en ongeliefd
Het is mijn eigen fout
een vloek
van God misschien

Men fluistert zijn naam:
De Man van Nazareth
Ik fluister zijn naam,
en ik weet
dat ik moet gaan

Ik raak Hem aan
en Hij blijft staan
Ik voel de kracht
waarop ik zo lang heb gewacht

Ik raak Hem aan
en Hij blijft staan
Ik voel de kracht
waarop ik zo lang heb gewacht

En wat er ook gebeuren gaat
oordeel straf of hel
Ik weet dat ik het juiste deed:
Ik heb Hem aangeraakt.

Ik voel geen oordeel,
geen verwijt
als ik in zijn ogen kijk
“Je geloof heeft je gered”
zegt de Man van Nazareth

Tekst: Tanja Lagerström
Muziek: Tanja Lagerström en Eric Lagerström
Gezongen door: Marlou van Essen