Eva Logo
14 juli 2018 in Uit & thuis

Steek nooit zomaar een zebrapad over in Frankrijk (en andere opmerkelijke gebruiken uit jouw vakantieland)

Het is weer tijd om er lekker op uit te trekken. Veel Nederlanders zoeken de buitenlandse zon op. Maar elk land heeft zijn eigen gebruiken, waarvan wij niet altijd op de hoogte zijn. Hieronder lees je 10 dingen waarmee je rekening moet houden als je op vakantie gaat naar het buitenland.

1. Wil je in Frankrijk een zebrapad oversteken? Verwacht dan niet dat auto’s voor je stoppen zoals in Nederland. Pas als jij je op het zebrapad bevindt, zullen auto’s voor je stoppen.

2. In Spanje en Turkije moet je niet gek opkijken als mensen te laat komen. Om 14:00 afspreken betekent niet dat degene met wie je afspreekt, er dan ook is. Men kan zo een kwartier of een half uur later zijn.

3. Ga je naar Egypte dit jaar? Zorg er dan voor dat je nooit zout op je eten strooit. Dit is een van de grootste beledigingen voor een kok.

4. De rekening splitten in Turkije kan echt niet. Vaak zal degene die het initiatief voor het etentje had genomen, de rekening betalen.

5. Word je op je vakantie in Finland door iemand uitgenodigd om mee te gaan naar de sauna? Zeg dan geen nee. De Finnen zien dit als dé manier om samen te relaxen en een leuke tijd te hebben met vrienden en familie.

 

6. Als je in Tsjechië uit eten bent en je bord is leeg, kijk dan niet gek op als het zo snel mogelijk wordt weggehaald. Dit wordt daar gezien als netjes. Ze proberen je dus niet de deur uit te jagen.

7. Ook zal de ober in Tsjechië steeds je glas bijvullen als het leeg is. Wil je dit niet? Laat dan wat drinken over in je glas en drink dat aan het eind van de avond pas op.

8. In Italië en Spanje is het gebruikelijk om pas laat op de avond te eten en daarna nog lang te blijven natafelen. Lekker napraten over de dag met een goed glas wijn.

9. Kopje koffie drinken in Italië? Drink dit dan op aan de bar! Zo doen de Italianen het ook en het scheelt je heel wat geld. Cappuccino’s drinken in Italië kan eigenlijk alleen maar voor 11 uur ‘s ochtends. Italianen zien dit namelijk als onderdeel van hun ontbijt. 

10. In Aziatische landen moet je vooral slurpen als je aan het eten bent. Dit is namelijk een groot compliment voor de chef.


Lees hier hoe je uitgerust op reis kan deze vakantie!