Eva Logo
bijbelse vrouwen vrouwen uit de bijbel
22 augustus 2018 in Hoofd & hart

Bemoediging voor alle vrouwen

Dapper als Esther, trouw als Ruth en gastvrij als Lydia: deze prachtige tekst bemoedigt je om je leven te leiden volgens Gods woord. Om te onthouden - en door te sturen naar andere vrouwen!

Wees als Esther: dapper en moedig genoeg om pal te staan voor de waarheid. Om je mening te laten zien en te strijden voor het welzijn van anderen, zelfs wanneer dit inhoudt dat je jezelf opoffert. Als God jou op een bepaalde plek heeft neergezet, doet Hij dat met een doel. Wees nooit bang aandacht te besteden aan die innerlijke stem.

Wees als Ruth: trouw in je relaties. Leg die extra mijl af en stop niet als dingen moeilijk worden. Op een dag zul je zien waarom het al die moeite waard was.

Wees als Lydia. Laat je huis open zijn, je handen vrijgevig, je hart groot genoeg om anderen in nood te helpen. Vreugde is het grootst wanneer je haar deelt.

Wees als Hanna. Bid onophoudelijk. Het is nooit tevergeefs.

Wees als Maria, nederig en vol overgave. Je hoeft niet opvallend of groots te zijn om door God ingezet te worden in zijn plan; je hoeft alleen maar te gehoorzamen.

Wees als Dorcas. Gebruik je talenten, hoe klein het mag zijn om een glimlach op iemands gezicht te brengen. Je zult nooit weten hoeveel het voor iemand kan betekenen.

Wees als Abigaïl. Herinner je hoe elke beslissing je leven ten goede of ten kwade kan veranderen. Wees wijs.

Wees als Elisabeth. Twijfel nooit over wat God kan doen. Wonderen gebeuren.

Wees als Maria Magdalena. Laat jouw eigen fouten en de oordelen van anderen je niet er niet van weerhouden om je ware vreugde te vinden in Jezus.

Wees als Rebekka. Vergeet nooit dat ware schoonheid van binnen zit. Breng je man dichter bij God door je karakter.

Wees als Sara: jouw leeftijd is niet belangrijk, slechts vertrouwen en het geloof, dat alle dingen met God op zijn tijd mogelijk zijn.

(Bron: onbekend, afbeelding: Iris Dorine)

Meer lezen over de vrouwen uit de Bijbel? Vraag hier het boekje ‘Voorbeeldig!’ aan, met inspirerende overdenkingen, recepten en testjes over vijf bijbelse vrouwen!