Eva Logo
24 augustus 2018 in Hoofd & hart

Bos bloemen zorgt voor minder stress

Een onderzoek van de University of North Florida laat zien dat het in huis hebben van een bos bloemen, de stress aanzienlijk verlaagt. Dit is een van de vele voordelen van bloemen in huis hebben.

68 procent van de mensen voelt elke week wel eens stress, 32 procent voelt dat zelfs elke dag. Een op de vier vrouwen ervaart meerdere keren per dag stress. Die stress kan allerlei oorzaken hebben: gezondheid, geld, deadlines, etc. Gelukkig is er een manier waarop mensen zich iets beter kunnen voelen. 

Het is al vaker bewezen dat bloemen mensen blij maken; bloemen versterken het gevoel van compassie, bevorderen creativiteit en kunnen een energie boost geven. Nu kunnen we dus ook stressvermindering aan dat lijstje toevoegen. 

De onderzoekers hebben de stress gemeten door op dag één een enquête uit te delen aan 170 vrouwen waarin gevraagd werd hoeveel stress ze ervaren over verschillende onderwerpen. Sommige vrouwen ontvingen een paar dagen later een bos bloemen als bedankje. Een andere groep ontving een ander soort cadeau (een mooie kaars bijvoorbeeld) en sommige kregen niks. Na twaalf dagen kregen ze weer dezelfde enquête die ze moesten invullen.

Het resultaat was dat de vrouwen die een bos bloemen hadden gekregen en die ze ook echt in hun huis hadden staan, vijf en een halve punt waren gezakt qua stressniveau. Volgens de onderzoekers was dat een aanzienlijke verlaging van stress.

Als iemand dus veel stress ervaart en je wil diegene helpen, dan kan je altijd een bos bloemen voor ze kopen. En koop gelijk een bos voor jezelf, al is het alleen maar omdat het je blij maakt.

Bron: PR Newswire