Eva Logo
9 augustus 2018 in Uit & thuis

De mooiste watervallen van Europa

Europa heeft een groot aanbod op het gebied van prachtige watervallen. Als je deze zomervakantie in de buurt bent is een trip naar een van deze watervallen de moeite waard.

Dettifoss, IJsland

Als je een echte waterval wilt zien ben je bij de Dettifoss aan het goede adres. Deze waterval is uitgeroepen tot de krachtigste waterval van Europa. Per seconde stort hier 200 kubieke meter water naar beneden.

Rheinfall, Zwitserland

Vlakbij het Noord-Zwitserse plaatsje Schaffhausen vind je ook een waterval die aan de top staat, maar dit keer als breedste Europese waterval. De Rheinfall is 450 meter breed, en dat zorgt natuurlijk voor een enorm indrukwekkend gezicht. Een erg populaire toeristische attractie.

Ramnefjellsfossen, Noorwegen

De grootste Europese waterval is te vinden in Noorwegen. Ramnefjellsfossen heeft een hoogte van 818 meter en is vooral s’ zomers de moeite waard om te bezichtigen. In de zomer neemt de waterval namelijk in kracht toe. Aan de waterval grenst het meer Lovatnet, vanuit een bootje is de waterval dan ook goed te bewonderen.

Saint-Pons, Frankrijk

Op ongeveer een half uur rijden van Marseille ligt het prachtige park Saint-Pons. Om de waterval in dit park te bezoeken moet je stevige wandelschoenen aantrekken, want je zult zo’n 2 uur moeten lopen. Na deze flinke wandeling word je beloond met een fantastische waterval die bestaat uit vele kleine waterstroompjes die via mossige stenen in de rivier terechtkomen.

Bigar waterval, Roemenië

Deze Roemeense waterval is een zeer bijzondere waterval. Het water stroomt over een grote rots bedekt met felgroen mos naar beneden. Aan de rand van het mos wordt het water gesplitst in honderden kleine stroompjes die vanaf grote hoogte naar beneden kletteren. Hierdoor ontstaat een sluier van glinsterend water rondom de rots.

Gullfoss, IJsland

Deze IJslandse waterval wordt ook wel de ‘Gouden waterval’ genoemd, door de goude kleur die verschijnt wanneer zonlicht op het water valt. Het water komt van de Lángjökull Gletjer en verdeelt zich over drie watervallen. Door de breedte van de waterval ontstaat er een schuimende waterstroom in het smalle riviertje die onder de waterval stroomt. Zoek je een overweldigend uitzicht? Dan ben je hier aan het goede adres.