Eva Logo
30 augustus 2018 in Liefde & Relatie

Een klas vol ouders: volwassenen de schoolbanken in!

Weet jij nog hoe het was om in groep 8 te zitten? Voor het nieuwe EO-programma ‘Een Klas Vol Ouders’ duiken zestien volwassenen de schoolbanken weer in. De ouders nemen deel aan de lessen van de laatste twee maanden van groep 8. Dit leidt bij veel ouders tot een confronterende flashback naar vroeger.

Terug naar groep 8

De serie, die bestaat uit 6 afleveringen, laat de volwassenen zien hoe het voor hun kinderen is om anno 2018 naar de basisschool te gaan. Ze volgen vakken zoals taal, rekenen, gym en maken de eindtoets basisonderwijs. Het hele lespakket komt voorbij in Een Klas Vol Ouders, en natuurlijk hoort de musical daar ook bij! Als kijker leef je mee met de ervaringen van de ouders: van grappige situaties en spanning voor toetsen tot aan negatieve herinneringen aan pesten.

Een leerzaam experiment

Over het ‘waarom’ van de serie vertelt eindredacteur Herman Wegter: “We hebben allemaal wel een mening over het basisonderwijs. Maar hoe is het écht om anno 2018 als kind op de basisschool te zitten? De ouders die meedoen ervaren aan den lijve wat hun eigen kinderen meemaken. Een prachtig en leerzaam experiment, met verrassende uitkomsten.”

Bekijk hier de trailer:

‘Een Klas Vol Ouders’ is vanaf 3 september elke maandag om 22.10 uur op NPO 1 te zien.

Zoek je nog een leuke kijktip? Check hier zeven films die je moet hebben gezien!