Eva Logo
Eva's Trenddossier Beweging
6 september 2018 in Uit & thuis

Eva's trenddossier: BEWEGING

In Eva’s trenddossier nemen we een paar trends onder de loep. Trends wisselen elkaar in snel tempo af. Tegenover vrijwel iedere trend ontstaat een tegengeluid. Tegenover hashtags als #fitmom en #fitgirl floreren de blogs van vrouwen die juist hun juist niet zo perfecte leven laten zien. Waar ga jij in mee? En waar moet of wil jij wat van vinden?

‘We joggen ons Fitlala’. Maanden later zit het lied van de Koningsspelen nog in je hoofd. ‘Bewegen moet, want dat is echt goe-oed’. En dat bewegen lukt ons aardig, tweederde van de volwassenen beweegt voldoende. Minimaal vijf dagen per week een half uur lang, matig intensief.

TROEPTRIMMEN

‘Plogging’ is dé nieuwste hardlooptrend in Zweden en komt ook onze kant op onder de alleszeggende naam ‘troeptrimmen’. Sportschoenen aan, prikstok en vuilniszak in de hand en joggen maar! Bij het oprapen (plocka) van zwerfafval maak je een soort ‘squat’ beweging, goed voor je buik-, been- en bilspieren. Mag het een tandje zwaarder, geef je dan op voor een ‘troeptrim bootcamp’.

EEN GAT IN DE LUCHT

Hi-larisch. Sportoefeningen op een mini trampoline: Jumping Fitness. Werkt sowieso op je lachspieren én op meer dan vierhonderd andere spieren in je lijf. Al springend versterk je je buik, benen en billen.

HIIT IT!

“Annemaria Koekoek en de stoelendans zijn effectiever dan hardlopen.” zegt personal trainer Marc Udo in Womens Health. En daarom is het beter om High Intensity Interval Training (HIIT) te doen. Het bestaat al een poosje, maar wordt steeds bekender. Een HIIT-workout bestaat uit 20 minuten hollen en stilstaan. In die periode wissel je vier oefeningen af. Per oefening ga je dertig seconden tot het uiterste, gevolgd door dertig seconden rust. En dit doorloop je vijf keer. (bron: womenshealthmag.nl)

BE-YOU-TIFUL

Naast alle ‘fitmoms’ en ‘fitgirls’ klinkt er ook een ander geluid. Jij mag jij zijn. Met je lovehandles, overgebleven babyvet en volle vormen. Fat-acceptance. Ontspannen omgaan met het lichaam dat God jou heeft toevertrouwd.

 

Eva's trenddossier

Eva's Trenddossier gratis download

GRATIS DOWNLOAD

Dit artikel komt uit Eva’s trenddossier, waarin we een paar trends onder de loep nemen. Een handjevol maar. Misschien ‘gidsen’ we je zo door wat onderwerpen heen die eerst een ‘ver-van-je-bedshow’ leken. Klik hier om het trenddossier gratis te downloaden.

Veel leesplezier!