Eva Logo
Eva's Trenddossier Lifestyle
24 augustus 2018 in Uit & thuis

Eva's trenddossier: LIFESTYLE

In Eva’s trenddossier nemen we een paar trends onder de loep. Een handjevol maar. Trends komen en gaan. Dat is altijd al zo geweest. En tegenwoordig lijken de trends elkaar helemaal in snel tempo af te wisselen. Tegenover vrijwel iedere trend ontstaat een tegengeluid. Denk maar eens aan onze drukte op social media; steeds vaker leggen we onze telefoon ook bewust een tijdje weg.

In ons steeds vollere, drukkere bestaan, is er een steeds grotere drang naar kwali...tijd. We willen onze beschikbare tijd goed benutten. Investeren in vriendschappen. Investeren in een samenleving, waarin de volgende generatie veilig en gezond op kan groeien en niet ‘het kind van de rekening’ wordt.

OFFLINE IS THE NEW LUXURY

Hoe selectief ben jij in wat je deelt op social media? Na alle commotie rondom Facebook zijn we minder privé-berichten gaan delen, maar staat onze tijdlijn vol interessante artikelen en evenementen. Twitter leeft weer op, kortere lijnen en snel reageren op nieuws. Instagram groeit. Het is snel en makkelijk. Deel een foto, bepaal zelf of je er nog iets bijschrijft en plaats nog even een passende hashtag voor de vindbaarheid. De belangrijkste verandering: we delen niet zomaar alles meer en zijn vaker offline.

EVEN UIT ‘HYGGE’

Samen met je vriendin naar dat hippe eettentje. De geur van verse koffie en het lekkerste huisgemaakte gebak (niet aan de calorieën denken). Een wijntje op het terras... Aandacht voor de vriendschap, investeren in elkaar. Dat is ‘hygge’, Nederlandse gezelligheid op z’n Deens. Het geheim van deze Deense lifestyle: gelukkig zijn met de kleine dingen in het leven. Heerlijk kneuterig.

SHARING IS CARING

We eten weer vaker buiten de deur. Het gaat blijkbaar goed met ons! En wat is er gezelliger dan kleine gerechtjes met elkaar te delen. Shared dining. Een tafeltje vol allemaal kleine gerechtjes om sámen van te genieten. Voordeel: je hoeft het eten niet van het bord van de ander te kijken, maar kunt gewoon een vorkje meeprikken van de door hen gekozen gerechten.

 

Eva's trenddossier

Eva's Trenddossier gratis download

GRATIS DOWNLOAD

Dit artikel komt uit Eva’s trenddossier, waarin we een paar trends onder de loep nemen. Een handjevol maar. Misschien ‘gidsen’ we je zo door wat onderwerpen heen die eerst een ‘ver-van-je-bedshow’ leken. Klik hier om het trenddossier gratis te downloaden.

Veel leesplezier!