Eva Logo
Eva's Trenddossier Voeding
31 augustus 2018 in Lijf & leven

Eva's trenddossier: VOEDING

In Eva’s trenddossier nemen we een paar trends onder de loep. Hoe trendgevoelig ben jij als het op je gezondheid aankomt? Staan de superfoods inmiddels ook achterin jouw keukenkastje te verstoffen? Bepaalde voedingshypes lijken over hun hoogtepunt heen, we laten ons niet zo gauw meer gek maken en (her)ontdekken hoe we op een ontspannen manier goed voor onszelf kunnen zorgen.

Wroeten in je moestuin, eten van eigen bodem of uit je eigen streek. Waar komt jouw eten vandaan? We zijn ons steeds meer bewust van de impact van voeding op ons lichaam én op de aarde: wat laten we achter voor onze (klein)kinderen? Maar wel vanuit enige nuchterheid.

GEK OP BLOEMEN

Een naked cake met vrolijke viooltjes. Zomerse salade met Oost-Indische kers. Eetbare bloemen zijn hip! De trend ontsproot in restaurants, bloeide op in ons kerst- en paasmenu. En inmiddels hebben de grote supermarkten ze vast in het assortiment. Zet de bloemetjes buiten deze zomer en imponeer je familie en vrienden met deze fleurige smaakmakers.

MIS STEAK

Er is een wildgroei aan schimmels in de keuken op komst. Koolhydraatarm top je je hamburger af met een ‘portobello-bun’, op meatless monday vervang je je rundersteak voor een paddenstoelen’steak’. En kies eens niet voor verse gemberthee met kurkuma, maar voor een kop dampende koffie met ‘reishi’; een gezond paddenstoelenpoedertje uit Azië̈.

FREAKSHAKE

Een milkshake met een flinke toef slagroom, afgewerkt met donuts, koekjes en snoepgoed. Bedacht door een moeder en dochter uit Australië̈. Eén shake bevat een bescheiden 1500 calorieën. De meeste vrouwen bestellen dit monster dan ook niet om daadwerkelijk naar binnen te werken. Het zijn vooral jonge meiden die hiermee op Instagram pronken. Maar het ziet er wel enorm lekker uit. Reden genoeg om een iets verantwoordere variant te bedenken. Je vindt de Eva ‘Not-too-freaky-shake’ hier. Vergeet niet om een foto van jou en je shake te delen op Facebook of Instagram. Gebruik hashtags #nottoofreaky, #eoeva en tag ons @eo_eva!

 

Eva's trenddossier

Eva's Trenddossier gratis download

GRATIS DOWNLOAD

Dit artikel komt uit Eva’s trenddossier, waarin we een paar trends onder de loep nemen. Een handjevol maar. Misschien ‘gidsen’ we je zo door wat onderwerpen heen die eerst een ‘ver-van-je-bedshow’ leken. Klik hier om het trenddossier gratis te downloaden.

Veel leesplezier!