Eva Logo
28 augustus 2018 in Getuigenissen

‘Ik werd massief gevuld met Gods liefde’

Anneke Houtman werkt bij een lokaal nieuwsblad, wanneer ze een persbericht krijgt over een genezingsdienst. Tegen haar verwachtingen in zegt haar hoofdredacteur ja op haar vraag of ze naar de dienst mag om verslag te doen. Tijdens de dienst wordt haar gevraagd of ze ook voor zich wil laten bidden. “Als God mij iets te zeggen heeft, wil ik het wel horen.”

“Ik ben altijd met plezier naar onze gereformeerd vrijgemaakte kerk gegaan. Ik was daarom wel nieuwsgierig naar de dienst, ik had nog nooit zoiets meegemaakt. Toch ben ik er met een professionele houding heengegaan. Ik zag het allemaal wel. Tijdens de dienst was ik gewoon bezig met wat dingen opschrijven, de sfeer proberen te vangen in woorden zodat ik er later een artikel over kon maken. 

Er was een gebedsoproep waarin werd gevraagd om naar voren te komen als je voor je wilde laten bidden. Een meisje kwam naar me toe en zei: “Als je voor je wilt laten bidden, mag je ook gaan hoor.” Ik dacht: als God mij iets te zeggen heeft, dan wil ik het wel horen.

Pijn door depressie

Toen ik in de rij stond, bedacht ik waar ik voor wilde laten bidden. Een van mijn ouders is depressief geweest en dat heeft niet zo’n goede invloed gehad op het gezin en op mij. Daar liet ik dus voor bidden en de pijn die ik ervoer, verdween. Ik werd massief gevuld met Gods liefde. Het voelde alsof mijn hele hart doorstroomd werd met goedheid. Er was geen ruimte meer voor pijn en verdriet.

Ik vertelde aan een vriendin van me uit de kerk wat ik had meegemaakt. Zij is de volgende dag nog naar een genezingsavond geweest en toen zijn zij en haar zoontje genezen van hun voedselallergie. Samen met haar ben ik een gebedsgroepje begonnen in onze kerk. God heeft ons na een jaar duidelijk gemaakt dat we naar een andere gemeente moesten gaan. Dat vond ik heel moeilijk, het was een soort rouwperiode. In de nieuwe gemeente heb ik God op een andere manier leren kennen.

Praktisch

Mijn geloof is levendiger geworden. Ik heb God veel beter leren kennen en meer geleerd hoe je praktisch kan geloven. Hoe je je problemen bij God kunt brengen, dat woorden kracht hebben, hoe je Zijn stem kunt verstaan.

God is alles voor me. Het leven is mooier en fijner wanneer je het met Hem deelt. Zijn Woord spreekt veel meer tot me en ik kan die dingen veel beter toepassen in mijn leven. Ik houd veel vaker stille tijd, dat geeft rust. Het is ontzettend fijn om de dag te beginnen met Hem; Hij geeft me elke dag weer vreugde. Het is gewoon mooi om heel dichtbij Hem te zijn.”