Eva Logo
31 augustus 2018 in Uit & thuis

Samen vrijwilligerswerk doen: goed voor iedereen

Zoek je nog een manier om de relatie met je partner of vriendin te verdiepen? En wil je daar ook graag nog andere mensen mee helpen? Dan is samen vrijwilligerswerk doen helemaal geen gek idee. Hieronder lees je een aantal opties om je samen in te kunnen zetten voor een betere wereld.

Samen koken

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een eigen maaltijd klaar te kunnen maken. Sommige mensen zijn er fysiek niet toe in staat of missen gezelschap. Als je van koken houdt en deze hobby samen met je vriendin of partner ook wilt delen met anderen, kun je je bij de organisatie NLvoorelkaar aanmelden als kookvrijwilliger. Je hoeft hiervoor geen topkok te zijn: plezier in koken en het voor de ander gezellig maken is al genoeg!
 

Ouderen bezoeken

Veel ouderen zijn vandaag de dag erg eenzaam en missen gezelschap. Jullie kunnen echt verschil maken door samen een verzorgingstehuis te bezoeken en simpelweg een praatje te maken met de bewoners. Vaak vinden ze het heerlijk om te vertellen over vroeger. Ben je niet zo’n prater? Dan kun je altijd nog koffie gaan schenken of begeleider zijn tijdens een wandeling. Lokale verzorgingstehuizen hebben genoeg mogelijkheden voor enthousiaste vrijwilligers!
 

Voedselbank

Bij de plaatselijke voedselbank kun je prachtig én duurzaam werk verrichten. Elke voedselbank heeft wel vacatures voor het maken of rondbrengen van voedselpakketten. Erg waardevol en gezellig om samen te doen! Belangrijk om te weten is dat er bij voedselbanken meestal wel behoefte is aan vrijwilligers die zich voor langere tijd willen inzetten voor de mensen die wat minder te besteden hebben.
 

Tuin opknappen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zijn of haar tuin goed bij te houden of op te knappen. Gelukkig verzetten vele handen veel werk en is het opknappen van een tuin van je naaste helemaal geschikt voor jou en je vrienden! Stichting Present biedt heel veel klussen aan in je eigen omgeving. Zo kun je al in één dag iemand ontzettend blij maken!
 

Evangeliseren op campings

De zomervakantie is praktisch al voorbij, maar dat zegt niet dat je niet alvast plannen mag maken voor de volgende! Door je in te schrijven als vrijwilliger bij Dabar, kun je samen met je partner of vriendin mensen in aanraking laten komen met Gods liefde. Bij Dabar organiseer je een recreatieprogramma op een camping en deel je daarmee je geloof met kinderen, jongeren en ouderen. Dat is niet alleen waardevol voor de campinggasten, maar ook voor jullie zelf!