Eva Logo
21 augustus 2018 in Uit & thuis

Zo maak je wandelen leuk voor kinderen!

Na de zoveelste keer de vraag ‘zijn we er al?’ gehoord te hebben, bedenk je misschien of het wel zo slim was om te gaan wandelen met de kleintjes. Toch kan een wandeling maken met kinderen ook erg leuk zijn. Lees hieronder 6 tips voor een geslaagde wandeling met je kind!

tip 1

Vraag niet te veel van je kind. Zorg ervoor dat de wandeling niet langer is dan 5/6 km. 

tip 2

Maak een fotospeurtocht! Voordat je de wandeling gaat lopen, maak je allemaal foto’s van dingen die je onderweg waarschijnlijk gaat tegenkomen. Bijvoorbeeld die gigantische boom, wegwijsbordjes, picknicktafels, paddenstoelen of dat leuke boomhutje. Zo hebben de kinderen iets om naar uit te kijken.

tip 3

Je kan ook een speciale kinderwandelroute lopen. Kijk hier voor leuke opties!

tip 4

Maak er een picknick van en loop samen naar de plek waar jullie gaan eten! Een lekker hapje is zeker genoeg motivatie om door te lopen. Daarnaast hebben de kids een doel/een bestemming om naar toe te lopen. 

tip 5

Zorg voor genoeg afwisseling tijdens het wandelen. Fysiek zijn kinderen tot best veel in staat, het ‘moe zijn’ zit vaak in hun hoofd. Zorg dus dat het leuk blijft. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de kinderen bij de wandeling te betrekken. Laat ze de kaart lezen, het volgende paaltje zoeken of laat hun bepalen welke route jullie lopen. Laat ze ook regelmatig weten hoe ver jullie al gelopen hebben en hoever jullie nog moeten. 

tip 6

Zorg ook voor goeie wandelschoenen voor de kinderen. Hierdoor lopen ze een stuk fijner en zijn hun voetjes beschermd. 

 

 


Nog niet uitgewandeld? Lees hier leuke tips voor prachtige wandelroutes rondom Apeldoorn!