Eva Logo
Bakfiets ongeluk kinderen
20 september 2018

4 kinderen omgekomen bij ongeluk met bakfiets

Er zijn vanmorgen vier kinderen omgekomen bij een botsing tussen een elektrische bakfiets en een trein in Oss. Ook raakten een vijfde kind en volwassene zwaargewond, meldt de politie. Het gaat om een bakfiets van een kinderdagverblijf.

Het ongeluk gebeurde rond half negen bij een bewaakte spoorwegovergang vlakbij station Oss West. Waardoor het misging, is nog niet duidelijk. In de elektrische bakfiets zaten kinderen van een kinderdagverblijf, bevestigd de politie. Ze kwamen van de voorschoolse opvang en waren opweg naar een school in Oss. De bak waarin de kinderen zaten zou onder de gesloten spoorbomen zijn geschoten, waarna de trein hen raakte.

Er zijn vier kinderen omgekomen. Ook raakten een kind en een volwassene zwaargewond. Zij liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De betrokken families zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Ouders en medewerkers van het dagverblijf zijn daar opgevangen door agenten. 

Volgens de politie waren meerdere kinderen getuigen van het ongeluk. Voor hen en andere slachtoffers is slachtofferhulp geregeld. 

 

Reactie koningin Máxima

Koningin Máxima heeft voor de camera van Blauw Bloed ook gereageerd op het ongeluk. "Onze gedachten gaan uit naar alle families die vandaag hun kinderen hebben verloren in dit verschrikkelijke ongeluk. Mijn man en ik leven echt enorm mee en hebben er geen woorden voor."

Foto: Charles Mallo, video: Blauw Bloed
Bron: NOS, AD