Eva Logo
Annette depressie
3 oktober 2018 in Geloof

Gods liefde verloste Annette uit haar depressie

Annette voelt zich onaantrekkelijk en anders dan anderen. Ze lijdt onder depressies en wil op een gegeven moment niets liever dan doodgaan. Totdat ze samen met haar man Nathan een kerkdienst bezoekt. Annettes getuigenis is op 6 oktober te zien in 'De Verandering'.

Annette is van jongs af aan al anders. Ze heeft meermalen last van een depressie en is altijd op zoek naar veiligheid. Ze is nog maar een tiener als ze een eetstoornis ontwikkelt, waardoor ze graatmager wordt. Gelukkig ontmoet ze Nathan, die haar aan alle kanten helpt en met wie ze op jonge leeftijd trouwt. “Ik dacht dat ik in een gevangenis terecht kwam," zal ze later zeggen.

Dik en lelijk

Dan wordt ze zwanger en begint de ellende pas echt grote vormen aan te nemen.. Ze voelt zich dik en lelijk en alle problemen van vroeger komen in alle heftigheid terug. Eigenlijk wil Annette alleen nog maar dood. Als hun kindje wordt geboren, vindt Annette het heel moeilijk om zich aan de baby te hechten. Ze begint zoveel medicijnen te slikken dat ze regelmatig in het ziekenhuis terecht komt, vaak ook op de psychiatrische afdeling. Natuurlijk heeft ook Nathan het heel moeilijk met deze situatie, maar hij blijft volhouden en liefde geven. En opnieuw blijkt liefde een sterke kracht te midden van verschillende zelfmoordpogingen en depressies. Als Annette op een dag ook nog eens meegenomen wordt naar een kerkdienst gaat de zon toch weer schijnen…

Annettes verhaal is op zaterdag 6 oktober 2018 te zien op NPO2, om 19.37 uur. Klik voor meer informatie, of het terugkijken van de uitzending, op deze link. 

Lees hier ook het ontroerende getuigenis van Grace, die in de politiecel een bijzondere ontmoeting had met God: "Ik zag Jezus, nota bene boven het toilet."