Eva Logo
11 september 2018 in Uit & thuis

Halve finale van America's Got Talent: Glennis Grace vs aanbiddingsleider Michael

Adembenemend. Dat wordt het sowieso. De halve finale van America’s Got Talent vanavond. In deze talentenjacht zoekt Amerika haar grootste talent (hoewel deelnemers soms ook uit het buitenland komen). Vanavond stemmen kijkers op de aanbiddingsleider Michael Ketterer of de Nederlandse zangeres Glennis Grace. Glennis is onder andere bekend van haar rol als Maria in The Passion. Eva interviewde haar hier laatst over.

Michael Ketterer

Michael blies met zijn auditie de juryleden van AGT compleet omver. Hij zong het nummer ‘To Love Somebody’ (oorspronkelijk van Bee Gees). De vaak kritische Simon Cowell drukte zelfs op de ‘Golden Buzzer’. Dit betekent dat je meteen door mag naar de halve finale! Ketterer raakte de juryleden (en ons) niet alleen met zijn lied maar ook met zijn verhaal. Hij is namelijk verpleegkundige en vader van 6 kinderen, waarvan 5 geadopteerd uit de pleegzorg. Hij vertelde de juryleden dit: “Als je moet overleven, kan je niet dromen. Ik wil mijn kinderen graag een huis en omgeving geven waar ze kunnen dromen. Ik ben hier om te laten zien dat als hun vader zijn droom kan leven, voor hen niks onmogelijk is.”

“When you’re surviving, you can’t dream”

Glennis Grace

Ze is in Nederland al bekend, maar nu wil Glennis ook Amerika veroveren met haar zangkunsten. De 39-jarige zangeres en moeder zorgde voor open monden tijdens haar eerste auditie. Ze zong ‘Run to you’ van Whitney Houston. Simon zei zelfs tegen haar: “I feel like I’m looking at a star already”. In Nederland heeft Grace al een zangcarrière en verwierf ze ook bekendheid met haar rol als Maria in ‘The Passion’ afgelopen maart. Eva interviewde haar over haar rol als moeder van Jezus en hoe het is als je je kind moet loslaten.

Halve finale kijken

De halve finale is vannacht tussen 2 en 4 uur Nederlandse tijd. Het is helaas niet mogelijk om de aflevering via een livestream te kijken, hiervoor moet je in de Verenigde Staten zijn. Na afloop zal de uitzending hier te zien zijn.