Eva Logo
19 september 2018 in Uit & thuis

Kinderbijbels: van peuters tot pubers

Ben jij op zoek naar een fijne Bijbel voor kinderen? Maar weet je niet waar je precies moet zoeken? Wij hebben de mooiste kinderbijbels voor je op een rij gezet. Van Bijbels voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters tot schoolkinderen, tieners en pubers. Voor ieder wat wils!

Babybijbel  |  tot 1 jaar

Voorlezen is van groot belang, dat begint al bij baby’s. Deze Babybijbel helpt je om al in het eerste jaar de meest waardevolle verhalen uit de Bijbel te kunnen voorlezen. Met prachtige zwart-wit illustraties, die speciaal zijn gemaakt voor jonge baby’s, omdat ze deze al goed kunnen onderscheiden.

Met dit bijpassende zigzagboekje kun je in één oogopslag een heel Bijbelverhaal neerzetten. Zoals het verhaal van de schepping: van de lucht en de zon, via de bloemen en de vogels naar de grote dieren en het kindje zelf.

 

Dreumesbijbel  |  1 tot 2 jaar

Mijn eigen kinderbijbel is een stevig kartonboek, waardoor deze Bijbel zeer geschikt is voor kinderen vanaf 1 jaar. Deze kartonbijbel gaat lang mee. De verhalen bestaan uit eenvoudige zinnen en de illustraties zijn helder en kleurrijk.

 

Peuterbijbel  |  1,5 tot 4 jaar

Met Mijn Zoekbijbel is urenlang zoekplezier gegarandeerd. Peuters kunnen met behulp van de tekeningen en de gids (een jongetje dat op elke pagina de weg wijst) zelf de verhalen beleven.

 

Kleuterbijbel  |  4 tot 6 jaar

De Prentenbijbel is uitermate geschikt voor kleuters. De verhalen in deze bijbel worden verteld aan de hand van prachtige paginavullende illustraties. De prenten worden gecombineerd met eenvoudige, aansprekende en korte teksten.

Een aantal platen uit de Prentenbijbel zijn ook verkrijgbaar als poster, zoals deze met Abraham die naar de sterren kijkt. De afdruk is van zo’n kwaliteit dat het niet van een echt schilderij is te onderscheiden. Verkrijgbaar is A2 of A3 formaat. Mooi om op te hangen in een kinderkamer.

 

Schoolkindbijbel  |  6 tot 10 jaar

De Samenleesbijbel is een echte gezinsbijbel. Je kunt ‘m heel gemakkelijk samen lezen met anderen. De Bijbel staat vol met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes. De Bijbel werkt met open vragen, zodat je echt het gesprek aan kunt gaan met je kind.

 

Tienerbijbel  |  10 tot 14 jaar

In de Bijbel voor jongens ontdek je alles over dappere mannen. Zoals Jozef, David en Petrus. Je leest wie ze waren en hoe God hen gebruikt heeft. De Bijbel bevat extra informatie over deze dappere mannen die grote dingen konden doen door God.

Een Bijbel speciaal voor meiden kan natuurlijk niet ontbreken: de Belle Bijbel. Deze Bijbel is geschreven in gewone taal. In de Bijbel vind je veel extra’s voor meiden, waardoor ze zelf kunnen ontdekken wat de Bijbel hen te zeggen heeft. Met een Bijbelleesrooster, mooie quotes en veel praktische tips hoe je de Bijbel kunt lezen.

 

Puberbijbel  |  14+ jaar

De YouCat Jongerenbijbel is door 70 deskundigen samengesteld, om zo een toegankelijke Bijbel voor jongeren te creëren. Elk Bijbelboek wordt kort ingeleid. De Bijbelteksten zijn voorzien van uitleg en bevatten verwijzingen naar de jongerencatechismus. Illustraties, kaarten, foto’s en getuigenissen, laten zien hoe de Bijbel mensen nog altijd inspireert.

 

Bijbel voor jou!

Ben je stiekem ook opzoek naar een mooie Bijbel voor jezelf? Dan willen we je attenderen op de Vrouwenbijbel. Deze Bijbel licht bekende en minderbekende Bijbelse vrouwen uit. Aangevuld met extra studiemateriaal voor vrouwen die graag verbinding willen leggen tussen de Bijbel en hun dagelijks leven hier en nu.