Eva Logo
13 september 2018

Ontroerende brief aan alle gescheiden ouders

“Ik ben Isa en deze brief is aan alle gescheiden ouders van Nederland.” De duizenden mensen in de Ziggo Dome zijn muisstil. Isa staat helemaal alleen op het grote podium, maar haar krachtige boodschap komt binnen.

Afgelopen weekend was de Ziggo Dome de locatie voor het Superrelatie Weekend. Duizenden mensen kwamen bij één om na te denken over de liefde, te werken aan hun relatie en om te luisteren naar de verschillende sprekers. Ook het onderwerp gescheiden ouders kwam aan bod. 

Verdriet

Op een gegeven moment komt Isa het podium op. Ze staat er in haar eentje, maar haar boodschap is niet alleen namens haarzelf. “Met deze brief willen wij jullie laten weten hoe wij ons voelen. Wij zijn de 70.000 kinderen per jaar die op een dag te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan.”

Je voelt de pijn van de kinderen bijna door de brief heen. Isa weet in een paar minuten haarscherp uit te leggen waarom het zo vreselijk moeilijk is als de twee mensen van wie je zoveel houdt, niet meer van elkaar houden “Weten jullie wel hoeveel verdriet we soms stiekem hebben?” 

“Laat ons alsjeblieft geen kant kiezen.”

Staande ovatie

In haar brief legt ze niet alleen de pijn bloot, maar ze vraagt ook een aantal dingen van gescheiden ouders. “Laat ons alsjeblieft geen kant kiezen.” Haar stem klinkt beslist als ze verder leest: “Maak geen ruzie waar wij bij zijn.”

Als Isa de laatste woorden van de brief heeft uitgesproken, krijgt ze een staande ovatie. Het publiek is duidelijk geraakt en wij ook.

Nieuwsgierig naar de hele brief? Bekijk het fragment hieronder:

Headerfoto: Villa Pinedo