Eva Logo
4 september 2018 in Geloof

‘Verander je leven, vertel je kinderen over Mij’

Mirjam Meulenbrugge werd gelovig opgevoed, maar raakte langzamerhand haar geloof in God kwijt. Tot ze haar kinderen naar een christelijke basisschool stuurde. En God vorig jaar september tot haar sprak.

“Ik ben christelijk opgevoed, maar had in mijn puberteit een vriendengroep met mensen die niet geloofden. Daardoor raakte ik steeds verder bij Hem vandaan. Ik dacht niet dat er geen God was, had weinig twijfels, maar deed gewoon niets met het geloof. In 2006 trouwde ik met mijn man. Hij is niet christelijk opgevoed, maar dat vond ik prima. We kregen drie zoons die we naar een christelijke Dalton-school in de buurt stuurden. Daardoor vroeg onze oudste zoon wel eens waarom wij niet naar de kerk gingen. Hij was erg nieuwsgierig en beweerde dat hij op zijn 13e zelf naar de kerk zou gaan.” 


Stem van God 

“Het was september, vorig jaar. Ik zat ’s avonds alleen op de bank toen de kinderen op bed lagen. Ik was van plan om naar boven te gaan, stond op van de bank en hoorde ineens een stem die zei: ‘Je moet je leven veranderen, vertel je kinderen over Mij.’ Ik stond aan de grond genageld en snapte niet wat er gebeurde. Het was zo intens. Maar de stem kwam zo duidelijk over dat ik wist dat ik ernaar moest luisteren. Het was de stem van God. Ik ben naar boven gelopen, ging onder de douche en heb minuten lang gehuild. Ik vond het zo heftig en voelde me zo schuldig. Het was mijn eigen keuze om niets meer met het geloof te doen en heb mijn kinderen expres bij Hem weggehouden. Waarom sprak God tot mij? Waarom gaf hij mij deze kans?” 

'Mijn moeder heeft altijd gebeden dat ik zou terugkeren bij God'

“Ik kwam in een rollercoaster terecht, want ik wilde meteen met Gods opdracht aan de slag. Ik ging op zoek naar een geschikte kerk voor mij en mijn gezin. Mijn man stond achter mijn beslissing. En dat terwijl hij niets met het geloof had. Hij zei: ‘Als het voor jou belangrijk is, ga ik mee’. Mijn oudste zoon was ontzettend blij dat mama eindelijk snapte dat de kerk belangrijk is. Ik was bang voor de meningen van anderen, maar was heel blij om weer te gaan. Gods kracht was zo sterk in mij! We kwamen in een jonge, behulpzame gemeente terecht. Zij hebben ons goed opgevangen en vinden ons verhaal erg bijzonder. 

Rust 

“Mijn moeder heeft altijd onophoudelijk gebeden dat ik zou terugkeren bij God. Ze was heel emotioneel toen ik over de gebeurtenis vertelde en steunt me door dik en dun. Helaas heb ik ook contacten verloren of zijn ze minder geworden. Maar in ruil daarvoor heb ik veel nieuwe, lieve mensen leren kennen. Ik heb gemerkt dat ik meer liefde heb gekregen om van mensen om me heen te houden. En ik heb meer rust in mezelf gekregen, daar was ik altijd naar op zoek. Toch ben ik soms bang dat het euforiegevoel, dat God bij mij aanwakkerde, weer zal verdwijnen. Ik wil het niet meer kwijt.” 


Jesaja 65:1 

“Op 31 december 2017 zijn onze drie zoons gedoopt en heb ik belijdenis gedaan. Voor mij is de tekst Jesaja 65:1, heel belangrijk. ‘Ik ben gezocht door hen die naar Mij niet vroegen, Ik ben gevonden door hen die Mij niet zochten. Tegen het volk dat Mijn Naam niet aanriep heb ik gezegd: Zie, hier ben Ik, zie, hier ben Ik.’ Deze tekst stond op mijn lijf geschreven. Ik zie dat God ons deze weg opstuurt en die weg is goed. Voor mijn verjaardag heb ik van mijn man een kettinkje met kruisje gekregen. Ik ben zo blij dat hij mij steunt, het had heel anders kunnen lopen. Het was voor hem erg wennen, maar nu hoort het er helemaal bij. Ik heb iets bijzonders van God gekregen. Zijn Liefde.”